Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin kendi fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamak üzere KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile eğitime yönelik bir iş birliği gerçekleştirdi.
Bu işbirliği çerçevesinde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda iki dönemde toplam 56 saat verilen Girişimcilik ve Uygulamalı Girişimcilik dersleri artık KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olarak kabul edilmektedir. KOSGEB, 30.000 TL hibe ve 70.000 TL geri ödemeli Yeni Girişimci Destek Programı’na başvurabilmek için girişimci adaylarının bu eğitimleri almasını şart koşmaktadır. Eğitimlerinin 3. ve 4. Yarıyıllarında bu dersleri seçerek her ikisini de başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz sertifika almaya ve girişimci destek programına başvurmaya hak kazanmaktadır.
KOSGEB, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne Büyük Önem Veriyor
KOSGEB, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı nedeniyle büyük önem veriyor. Bu eğitimler sonunda girişimci adayları kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanıyorlar. KOSGEB’in bu programı yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği içine girerek yaygınlaştırması ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun bu sistem içinde yer alması ise oldukça sevindirici bir gelişme.
Girişimci Destek Programı kapsamındaki bu dersleri, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, İşletme Yönetimi Program Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Eğitim Programı formatörü Dr. Reha Uluhan ve Dr. Burcu Güven tarafından yürütülmektedir.
LOJİPORT