Beykoz Üniversitesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında onayladığı kanunla kurulan Beykoz Üniversitesi, Türkiye'deki diğer üniversitelere de örnek oldu.

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Türkiye'de bir üniversite ilk defa yüksek lisans ve doktora programlarının tümünü tek bir çatı altında toplayacak bir lisansüstü programlar enstitüsüne sahip oldu" dedi. Dost Beykoz'a açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Durman, Beykoz Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldığını ve yaklaşık üç yıldır bürokrasi de mücadele verdiklerini anlattı.

"Kurulma aşaması yaklaşık üç yıl sürdü" 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulana kadar üç yıl geçtiğini aktaran Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu olarak 2008 yılında tüzel kişiliğine kavuştu. Meslek Yüksekokulu olarak da bir Yükseköğrenim kurumuydu. Sonradan bir üniversite olma çabası ve isteği 2014'te üniversiteleşme çalışmalarını başlattı. İlk adım YÖK'e güzel bir dosya hazırlandı. Nasıl bir üniversite olacağız, hangi birimlerimiz olacak, beş yıllık projeksiyonlarla öğrenci ve akademisyen sayısı, fiziksel bina sayısını içeren birçok çalışma yapıldı. Yüksek Öğrenim Kurumu'ndan geçtikten sonra yasalaşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Meclis'te onaylanma süresi biraz uzadı. Aradan geçen iki yıldan fazla bir süreden sonra üniversite oldu" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik"

Açıklamalarında, kurulan üniversiteyle birlikte YÖK'ün belirlediği kanunlarla akademik birimlerin kurulduğunu ve fakültelerinde bu kanunlar çerçevesinde hayata geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Durman, "Kanunla kurulmuş olan dört fakültemiz var. İki tane yüksekokulumuz var.  İki tane de meslek yüksekokulumuz var. Bunlara ilave olarak da bir lisansüstü programlar enstitüsü var. Üniversitemizin en büyük farklılıklarından bir tanesi de burasıdır. Türkiye'de bir üniversite ilk defa lisansüstü bir enstitüye sahip oldu. Bütün üniversitelerde şu anda yüksek lisans ve doktora eğitiminin verildiği birçok enstitü vardır. O enstitüler birbirinden kopuk haldedir. Beykoz Üniversitesi bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarının sunulacağı tek bir lisansüstü programlar enstütüsü bulunduracak. Bizim bu lisansüstü enstitü fikrimiz YÖK'te de çok beğenildi. Bizim bu çalışmamızın ardından YÖK'ün bundan sonra üniversitelerde tek bir enstitü açacağını öğrendik." ifadelerini kullandı.

"Bütün alt yapıyı Mart sonuna yetiştireceğiz"

Mahmut Şevketpaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden kampüse iki yıl içerisinde geçmeyi düşündüklerini aktaran Prof. Durman, "Bu yıl iki fakültemiz eğitimine başlayacak. Bütün alt yapıyı 30 Mart 2017 tarihine kadar tamamlamamız gerekiyor. Kavacık merkezli şu anda dört binamız var. İki yıl içerisinde büyük bir kampüse geçmeyi hedefliyoruz. İki yıl içerisinde dört fakültemiz eğitime başlayacak. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültemiz ilk olarak faaliyete başlayacak. İki tane Yüksekokulumuz var. Bir tanesi Yabancı Diller Yüksekokulu, biri de Sivil Havacılık Yüksekokulu olacak. İki tane de Meslek Yüksekokulu programımız var. Lojistik Meslek Yüksekokulumuz ve diğer programlarımızın içerisinde olduğu bir Meslek Yüksekokulu olacak." dedi. Rektör Durman, Beykoz Üniversitesi'nin eğitim felsefesi, yaklaşımı ve politikaları açısından lisans eğitimlerinin tamamının yüzde 100 burslu olacağını sadece ön lisans programlarının yüzde 50 bursla açılacağını ifade ederek, "Nitelikli ama vakıf üniversitelerine imkansızlık nedeniyle erişemeyen gençlerin önünü açmayı hedeflediklerini" aktardı.  Ulaşmak istedikleri öğrenci sayısını, "Mevcut öğrenci sayımız şu anda bin 300 aktif öğrencimiz var. Daha fazla tabii ki sayımız ama ara vermiş olan öğrencilerimiz var. Okulunu uzatmış olan öğrencilerimiz de var. Bu programlarla birlikte önümüzdeki yıl, 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde açıklayan Prof. Dr. Mehmet Durman şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin istihdamına önem veriyoruz"

"Asıl amaç hedeflerinize odaklı bir eğitim sistemi kurmaktır. Bizim için şu anda en öncelikli olan eğitim kalitesidir. Buraya gelecek olan gençlere en iyi şekilde devam etmektir. Birinci önceliğimiz mükemmellik düzeyinde eğitim kalitesi sunabilmektir. İkinci olarak buradan mezun olan bir öğrencinin mezun olmadan önce istihdam edilmesini sağlamak istiyoruz ve böyle olacağına inanıyoruz. Onun dışında yine çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi öğrencilerin eğitimlerinin yanında ihtiyaç duyulan diğer yetkinliklerin onlara kazandırılması konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Üniversite tarafından tanımlanmış liderlik, sosyal sorumluluk, iyi iletişim gibi yetkinliklerimizi onlara kazandırmak bizim önceliğimiz olacak."

Dost Beykoz – Özel Haber / Gencebay Gür

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Solmaz, eğitim üssüyle ürünleri daha etkili ticarileştirmeyi hedefliyor
"Atlas Lojistik Ödülleri, limanlarımızın tanıtımı için iyi bir fırsat"
Parsiyel Yük Nedir? Parsiyel Yük Taşımacılığı Hakkında
Japonya, şoför açığını 'konveyör bant' yolu ile aşma hedefinde
Nakliyeci, istasyondan yakıt temini şartına tepkili