TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, çekimleri Şehir Hatları vapurlarında yapılan, TRT Haber’de ekrana gelen ‘Vapurda Çay Simit Sohbet’ programına eşi Semiha Yıldırım’la birlikte konuk oldu. Programda Ömer Öztürk’un sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, 11 yaşında başlayan İstanbul macerasını, İstanbulla ilgili projelerini anlattı. Zaman zaman vapur yolcularının da katıldığı sohbette keyifli anlar yaşandı.
Kadıköy iskelesinden başlayan yolculukta önce çıkan satır başları şu şekilde;
HAYDARPAŞA GARINI MÜZE VE YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ
Haydarpaşa denince İstanbul Bağdat Demiryolu akla gelir Sultan Abdülhamitin ülkemize kazandırdığı en büyük eserlerden biridir. Bizde bu değerli yapıyı içinde müze ve kütüphanenin olduğu Anadolu yakasının yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz.
FATİH SEMTİNİ ESKİ İSTANBUL OLARAK İLAN EDECEĞİZ
Fatih bölgesinde sonradan aralara serpiştirilmiş o çirkin yapıları kaldırıp. tamamı ile baştan sona tarih kokan, kültürel ve inanç zenginlliğmizi yansıtan tarihi mekan, eski şehir kimliğine sokmak istiyoruz. Eğer biz İstanbul’un Dünyada ki diğer gelişmiş şehirlerinde ki gibi nüfusunun iki , üç katı turist çekmesini istiyorsak bazı yerlerine bir takım kimlikler ve temalar kazandırmamız gerekiyor.
BİR ŞEHRİN GÜZELLİĞİNİ YAŞANMIŞLIĞI GÖSTERİR
Bir şehrin güzelliğini 7 gün , 24 saat yaşayan canlı bir şehir olması gösterir. Bu anlamda küçük şehirlerde bu pek mümkün değil., kısa sürede şehri gezebilirsiniz. Ama İstabul’u bir ömür tüketirsiniz, yine bitiremezsiniz.
BENİ ALIP İSTANBUL’A GETİREN DEDEMDİR
Köyümde ilkokulu bitirdikten sonra babam köyde kalmamı ve ona iş hayatında yardımcı olmamı istemişti. Öğretmenimde eğitim hayatına devam etmemi istiyordu. Babam daha sonrasında dedem ile bu konuyu konuştu ve beni elimden tutup istanbul’a getiren vesile olan kişi dedem olmuştu.
HERŞEYİ PAYLAŞTIĞIM EŞİMDİR
Herşeyin en fazlasını paylaştığım kişi eşim Semiha hanımdır. Ama herşeyi herkesle paylaşmam. Yani herkesin bilmesi gerektiği kadarını paylaşırım.
İSTANBUL’DA YAŞAYANLARIN BEN İSTANBULLUYUM DEMESİNİ İSTERİM
Farklı şehirlerden İstanbula gelen insanların kendi memleketlerini anlatmaları gururlanmaları çok güzel. Ancak İstanbulda yaşadığı için, İstanbul kimliğini İstanbul aidiyetini kazansın isterim. İstanbula’a sahip çıkma dürtüsünün gelişmesi lazım. Bu olguyu yerleştirmek için çalışacağım.
BİRBİRİNE GÜVENMEYEN İNSANLAR BAŞARILI OLAMAZLAR
Sadakat , samimiyet ve sevgi hem aile içi bağlarda mutluğu giden yolda hemde ülkü yönetiminde çok önemli ilkeler olmuştur benim için. Birbirine güvenmeyen insanların başarılı olması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızla 40 yıllık bir yolculuğumuz var,.Zaman zaman ayrı düşündüğümüz olmuştur ama mesele memleket meselesi olunca hep ortak payda da buluşmasını bildik. Bugün ülkede 94 yılında İstanbulda neler yapıldı , başarıldı ise bunların arkasında samimiyet , sadakat ve güven vardır.
İSTANBUL BENİ BEN YAPAN ŞEHİRDİR
İstanbul’a 11 yaşında geldim .Ortaokulu , lise ve üniversiteyi burda okudum. Burda evlendim burda çocuk sahibi oldum ve yuva kurdum. İstanbul 2002’e
de beni mimletvekili seçti ve 12 yıl bakanlık yaptım. Başbakanlık ve meclis başkanlığı yaptım. Ülkem için çalışma , hizmet üretme fırsatı buldum. Bütün bunları bana veren şehir İstanbul olmuştur.
BENİM İÇİN MUTLULUK BİRİNİN DERDİNE DERMAN OLMAKTIR
Benim için mutluluk bir insanın derdine derman olabilmektir. Şehre hizmet etmek, yaşam kalitesi arttırmak , hayatını kolaylaştırmak cok daha büyük bir mutluluk. İstanbul’un bir çok güzel yanı olduğu gibi içinde bulunduğu trafik , ulaşım , otopark, yeşilalan gibi birçok sıkıntısını çözmek istiyoruz.
İNSANA YATIRIM YAPMALIYIZ
Çok genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusu özellikle yazılım, bilişim, yapay zeka, robot teknolojileri gibi sektörlere yönlendirilmesi lazım. Gençler bizim geleceğimiz ve en büyük kaynağımız.
Ekranların sevilen programı Vapurda Çay Simit Sohbet Ömer Öztürk’ün sunumuyla 17 Şubat Pazar günü saat 11:00’da TRT Haber ekranlarında.
LOJİPORT