Okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Boeing Firması Türkiye Başkanı Grey Pepin, ''Bu projeyle amacımız, hayatımızın en önemli unsurlarından biri olan teknoloji bakış açılarını genişletmelerinde ve parlak bir geleceğe sahip olmalarında genç beyinlere yol göstererek eğitime artı değer katmaktır'' dedi.
Boeing olarak 2000 yılından bu yana Türkiye'nin 28 şehrinde, 72'den fazla eğitim projesini destek verdiklerini belirten Pepin, ''Yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilköğretim okullarına bilişim teknolojileri ve fen sınıflarının kurulması, okul binalarının yenilenmesi ve kütüphaneler yer alıyor. Öğrencilere eşit hak verilmeli. Öğrenciler bazı haklar verildiğinde şaşırtıcı şeyler ortaya çıkıyor'' diye konuştu.
21 bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazının bulunduğu 50 metre karelik bilişim teknolojileri sınıfının açılışı öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Törene katılanlar daha sonra sınıfı gezdi.
Törene katılan Kırklareli Vali Vekili İsmail Gültekin de, sınıfı en iyi şekilde kullanacaklarını belirterek, Boeing firmasına teşekkür etti. Öğrenciler ise sevinçlerini Boeing firmasının kendilerine verdiği şapkaları hava atarak gösterdiler.
-KÜL BULUTLARI BİZE DOĞANIN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU HATIRLATTI-
Pepin, gazetecilerin İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının uçuşlardaki aksaklıklara neden olmasıyla ilgili soruları üzerine, ''Kül bulutları bize doğanın ne kadar güçlü olduğunu hatırlattı. Doğal olarak uçaklar uçamayınca, havalanamayınca gelir kaybı oldu. Her türlü acil eylem planı yapabiliriz ama doğa kendini hatırlatıyor ve doğa her zaman bizden önde gidecek'' diye konuştu.
LOJİPORT