Bosch’tan çığır açan batarya teknolojisi

Bosch, elektrikli otomobiller için üretimi beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde başlayacak olan yeni bir batarya teknolojisini görücüye çıkartacak...

ABD'li teknoloji şirketi Seeo Inc.'in satın alan Bosch, elektrikli otomobillerin batarya teknolojilerinde çığır açmaya hazırlanıyor. Bosch, Seeo şirketinin satın alınmasıyla birlikte lityum bataryalara yönelik yenilikçi katı halli hücreler konusunda son derece önemli bir know-how'a ve ayrıca özel patentlere sahip olmuş oldu. Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, "Katı halli hücreler, çığır açan bir teknoloji olabilir. Güçlü teknoloji, çokuluslu bir şirketin geniş sistem bilgi birikimi ve finansal kaynaklarıyla buluşuyor" diyor.

GİDİLEN MESAFE İKİ KAT ARTACAK
Bugüne kadar, beyan edilen endüstri hedefi on yıl içerisinde bataryaların enerji yoğunluğunu iki kat arttırmak ve maliyetlerini yarı yarıya azaltmak yönündeydi. Yeni katı halli hücrelerle Bosch, 2020 yılı itibarıyla enerji yoğunluğunu iki kattan fazla arttırma ve aynı zamanda maliyetleri çok daha fazla düşürme potansiyelini görüyor. Bugün 150 kilometrelik bir sürüş mesafesine sahip olan bir elektrikli otomobil, yeniden şarj olmaya gerek duymadan ve daha düşük bir maliyetle 300 kilometreden fazla seyahat edebilecek.

MEVCUT BATARYA ARAŞTIRMASININ STRATEJİK BİR ŞEKİLDE GENİŞLETİLMESİ
Seeo şirketinin satın alınması, Bosch'un elektromobilite stratejisine tam olarak uyuyor. Bosch zaten motorlar ve güç elektroniklerinden bataryalara kadar elektromobilite için çok çeşitli bileşenler sunuyor. Bosch, bugüne kadar elektromobilite ile ilgili 30 üretim projesi gerçekleştirdi. Bununla birlikte mühendisler, teknolojiye daha fazla incelik katma konusunda çalışmalar yürütüyor ve bunu yaparken, elektromobiliteyi daha pratik bir önerme haline getiriyor. Sonuç olarak şirket, 2025 yılı itibarıyla dünya genelinde üretilen tüm yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 15'inin en azından bir hibrit güç aktarma mekanizmasına sahip olacağını öngörüyor.

İLK NUMUNELER HAZIR
Otomobil üreticileri ve tedarikçileri, uzun yıllardır daha güçlü aküler yaratmaya çalışıyor. Hücreler, önemli bir yapı taşır - bir elektrikli otomobilin bataryası, birbirine bağlı sayısız hücreden oluşur. Bu nedenle hücreler, katma değerin önemli bir parçası. Bir enerji depolama cihazının performansı, çeşitli yöntemlerle arttırılabilir. Örneğin, hücre kimyasında, pozitif ve negatif kutuplara (katot ve anot) sahip malzemeler önemli bir role sahip. Mevcut lityum iyon bataryalarda, enerji kapasitesinin sınırlı olmasının nedenlerinden bir tanesi, anodun yüksek seviyede grafit içermesidir. Bosch, katı hal teknolojisini kullanarak, depolama kapasitesini önemli ölçüde arttıran saf lityumdan anot üretebilir. Buna ek olarak, yeni hücreler iyonik sıvı olmadan işlev görür, yani yanıcı değillerdir. Denner, "saf lityum anot, batarya hücre yapısından büyük bir yenilikçi adım" ifadelerini kullanıyor. Seeo’yu satın alması sayesinde Bosch, artık dayanıklılık ve güvenliğin ilgi konusu olduğu otomotiv endüstrisinin yüksek standartlarını karşılama potansiyeline sahip ilk hücre numunelerini hazırladı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

RUSAL, Konteyner Kontrolü için Yapay Zeka Teknolojisi Geliştiriyor
AEM dünyanın en sürdürülebilir elektrikli motoruyla şimdi Türkiye’de
“Lübnan’da yaşanan tedarik zinciri saldırısıdır; çare milli yazılım”
Nagarro + MBIS, Yenilikçi Tedarik Zinciri Çözümleri sunuyor
Lojistik Sektörünü Yakın Zamanda Etkileyecek Yapay Zeka Teknolojileri