Brisa, uzun yol sürücülerini daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek üzere Lassa markasıyla hayata geçirdiği ‘Yola Sağlam Çık’ projesiyle Türkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından Gıda ve Beslenme Kategorisi’nde ödüle layık görüldü.
Brisa adına ödülü alan Brisa Ticari Ürünler Müdürü Gürsu Başaran, “Lassa markamızla 2011 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Yola Sağlam Çık’ projesiyle ağır çalışma koşulları altında ülkemize hizmet eden uzun yol şoförlerine, sağlıklı yaşam ve trafik güvenliği konularında danışmanlık sağlamaktan gurur duyuyoruz. Projemizle üç yıl içinde toplam 9 bin 500 kişiye ulaştık. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmayı; uzun yol sürücülerinin yolda sağlık ve emniyetle ilerlemeleri için kendilerine bilgi sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğümüz için tüm Brisa ailesi adına gurur ve mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
Hareketsizlik ve dengesiz beslenme sürüş emniyetini tehlikeye atıyor
Lassa, ‘Yola Sağlam Çık’ projesi için yapılan araştırmalar; görüşülen sürücülerin yüzde 70-75’inin fazla kilolu olduğunu; öte yandan öğün atlayan, aşırı şeker ve yağ tüketen, uzun saatler çalıştıkları için spor yapmaya fırsat bulamayan sürücülerin tansiyon, şeker ve kan yağı değerlerinin yükseldiğini ortaya koyuyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları hareketsizlikle birleştiğinde birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi, trafik güvenliğini de tehlikeye atıyor. Hareketsizlik nedeniyle sık sık kramp ve boyun-bel tutulması gibi sorunlar yaşayan uzun yol şoförleri, vücutlarına hâkim olmakta güçlük çektikleri için kaza riski yükseliyor. Öte yandan yanlış beslenme neticesinde kan şekeri düşüklüğünün yarattığı uyku hali ve ağır yiyecekler tüketilmesinden kaynaklanan hazımsızlık gibi sorunlar da trafikte dikkat dağınıklığına yol açarak kaza olasılığını artırıyor.
Lassa, uzun yol şoförlerinin yanında…
Lassa markasıyla 2011 yılında hayata geçirilen ‘Yola Sağlam Çık’ projesi kapsamında, önceki dönemlerde göz sağlığına dikkat çeken çalışmalar yapıldı. Projenin bu yılki temel konusu ise sağlıklı beslenme ve egzersiz yapmanın emniyetli sürüşteki önemi oldu. Proje kapsamında görevli beslenme uzmanı ve spor eğitmenleri, mayıs ve haziran aylarında 45 farklı nokta arasında 7 bin 616 kilometre yol yaparak yaklaşık 3 bin 500 uzun yol şoförüne ulaştı ve beslenme ve sporun emniyetli sürüşe etkileri konusunda bilgi verip önerilerde bulundu.
LOJİPORT