Bu gemi hem rüzgar hem güneş enerjisi kullanıyor

Eco Marine Power Co. Ltd.  adlı Japon şirketi, EenrgySail olarak bilinen sert malzemeden yelkenleri olan yenilikçi geminin yüksek düzeydeki dizayn çalışmasını...

Eco Marine Power Co. Ltd.  adlı Japon şirketi, EenrgySail olarak bilinen sert malzemeden yelkenleri olan yenilikçi geminin yüksek düzeydeki dizayn çalışmasını tamamladığını duyurdu.

Devrimci nitelikteki bu yelken sistemi rüzgar gücü ile güneş enerjisini birleştirerek gemilerin yakıt tüketimini düşürmeyi amaçlıyor. Bu sayede zararlı gaz ve karbon salınımı da en aza inmiş olacak.

EnergySail adıyla buluşunun patentini de alan şirketin dizaynını yaptığı yelkenler klasik yelkenlere hiç benzemiyor. Bu yelkenler gemi limanda iken veya rıhtımda iken de kullanılabiliyor. Yelkenler, fırtına şeklinde esen rüzgara ve sert rüzgar hamlelerine dayanabilecek şekilde dizayn edilmiş. EnergySail aynı zamanda güneş panelleri ve rüzgar türbini gibi yenilenebilir enerji teknolojilerini kullanabilecek şekilde donatılabiliyor.

EnergySail dizayn projesi, Ağustos 2011 tarihinde başlamıştı. Bir yıllık çalışmayla Eco Marine şirketi gerçekten de denizcilik sektöründe kullanılabilecek benzersiz bir enerji platformu ortaya çıkarmayı başarmış. Bu platyform dökme yük gemilerinden savaş gemilerine ve sahil güvenlik teknelerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek.

Eco Marine Power Dizayn ve Araştırma Müdürü Greg Atkinson; "Dizayn sürecinde EnergySail'e emniyet özelliklerini planlarken çok zaman harcadık. Aynı zamanda sistemin kolayca yeniden konfigürasyonu ve güncellenebilmesi gerekiyordu. Ruzgar ve güneş ğanelleri teknolojileri geminin çalışma ömrü sırasında gelişecektir bu nedenle sistemlerin güncellenebilir olması gerekiyordu" dedi.

DENİZHABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti