Köyü'nün devreye girmesiyle Bursa sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek" dedi
Yöney, yazılı açıklamasında, kent dinamiklerinin de yer aldığı ortak bir oluşumda konunun tüm detaylarıyla görüşülmesi, Bursa'nın bir an önce "Lojistik Köyü"ne kavuşması gerektiğini vurguladı.
"Lojistik Köyü Projesi"nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklendiğini anımsatan Yöney, konuyla ilgili hazırladıkları raporları siyasi parti temsilcileri ve yerel yöneticilerle paylaştıklarını belirtti.
Yöney, endüstriyel çeşitliliğiyle Türkiye'nin ihracatını sırtlayan en önemli kentlerden olan Bursa'da, "Lojistik Köyü"nün olmazsa olmaz bir unsur haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Sanayide verimliliği artırmak ve şehir trafiğini hafifletmek amacıyla söz konusu fikir ortaya çıktı. 'Lojistik Köyü'nün devreye girmesiyle Bursa sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek. Projede, belediyemiz, valiliğimiz ve 'doğrudan faaliyet desteği' başlığı altında aktardığı 72 bin lira ile BEBKA yanımızda. İstiyoruz ki; Bursa'ya ciddi bir ivme katacak 'Lojistik Köyü' projemiz artık vakit kaybedilmeden hayata geçsin."
Yöney, lojistik köylere bütün gelişmiş ülkelerde ciddi rağbet olduğunu, Avrupa'da sayıları 50'yi geçen bu yapılanmanın en çok Almanya'da bulunduğunu belirterek, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte işletilen lojistik köylerin ekonomide ve sosyal hayatta gelişime büyük katkı sağladığını anlattı.
"Lojistik Köy" kavramının Türkiye'de yeni yeni gündeme geldiğini, bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 16 ayrı yerde çalışma başlattığını hatırlatan Yöney, lojistik köylerde depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, paketleme ve benzeri faaliyetlerin daha düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Dünya Gazetesi
LOJİPORT