Castrol’ü, Türk yöneticiler zirveye taşıyor

Türkiye’nin son 3 yılda üst üste 2 defa Castrol dünyasında büyüme şampiyonluğuna imza atmasıyla, global pozisyonlardaki Türk yönetici sayısı 20’yi aştı.

Ömer Dormen’in madeni yağ devinin dünyadaki 3 büyük ülkesinden biri olan Hindistan’ın başına getirilmesinin ardından Türkiye ve Orta Asya Direktörü olan Kerim Kermen de markanın ABD’deki merkezine global marka direktörü olarak atandı. Kamuran Yazganoğlu’na ise 11 ülke bağlandı.

TÜRKİYE’de 60 yılı aşkındır varlığını sürdüren ve Gemlik’te gerçekleştirdiği üretimin yanı sıra ihracat, pazar liderliği ve yönetim performansıyla dikkat çeken Castrol Türkiye, dünya devi madeni yağ markasının adeta yönetici ihraç üssü oldu. 30 yılı aşkın süredir madeni yağlar alanında çeşitli kademelerde ve uluslararası pozisyonlarda görev alan ve son beş yıldır Castrol’ün Bağımsız Devletler Topluluğu dahil pek çok ülkesinin başında yer alan Ömer Dormen’in markanın dünyadaki 3 büyük ülkesinden biri olan Hindistan’ın başına getirilmesinin ardından Türk yöneticilerin Castrol’de yükselişi devam ediyor.  Ömer Dormen’in Castrol’ün Hindistan Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Hindistan ve Güney Asya Bölgesi Direktörlüğü’nü üstlenmesinin ardından 3.5 senedir Türkiye ve Orta Asya Direktörü olarak görev yapan Kerim Kermen ise Castrol’ün ABD’de yer alan en önemli yönetim üslerinden birine Castrol Edge markasından sorumlu global marka direktörü olarak atandı. Castrol’ün milyar dolarlık marka değerine sahip en büyük lokomotifi olan Castrol Edge markası artık Kerim Kermen’e emanet olacak.

ABD’YE İLK ATAMA

Ekim başından itibaren yeni görevine başlayacak Kerim Kermen, aynı zamanda Kuzey Amerika’da Castrol’ün yönetim üssüne atanan ilk global yönetici unvanının da sahibi oldu. Daha önce madeni yağda dünya devi Castrol’ün Kuzey Amerika merkezine global sorumluluk içeren bir pozisyona ilk defa Castrol dünyası içinden bir atama yapıldığına dikkat çeken Kermen, “Böylesi kritik bir pozisyona getirilen ilk global yöneticinin bir Türk olması zaten başlı başına ayrıca önem taşıyor. Ömer Dormen’in Hindistan’a Genel Müdür olarak atanması ve benim Amerika Birleşik Devletleri’nde görevlendirilmem tamamen Castrol Türkiye’nin yıllardır üst üste gösterdiği parlak başarıların sonucudur” dedi.

20’DEN FAZLA TRANSFER

Castrol için Türkiye’nin hem çok önemli bir stratejik üretim üssü ve aynı zamanda önemli bir madeni yağ pazarı olduğuna dikkat çeken Kermen şöyle konuştu: “ Son 3 yılda üst üste 2 defa Türkiye, Castrol dünyası içinde büyüme şampiyonluğuna imza attı. 2012-2015 yılı arasında Castrol Türkiye’nin büyüklüğü 2’ye katlandı, bu başarılar da global pozisyonlara Türk yönetici ihracında büyük rol oynadı. Elde edilen bu başarılar Castrol’ün global operasyonlarına Türkiye’den beyin ihracatını tetikledi. Castrol Türkiye’nin gösterdiği başarılı performansın sonucu Castrol’ün başka ülkelerde operasyonları için fabrika müdürlüğünden ar-ge, satış ve pazarlamaya kadar farklı pozisyonlardaki görevlerde çalışması için bugüne kadar Türkiye’den 20’den fazla yönetici ve mühendisi transfer ettiler.”

Ar-Ge’yi de yönetecek

DÜNYA çapında 7 binden fazla kişiye istihdam sağlayan lider madeni yağ devi Castrol’ün milyar dolarlık marka değerine sahip en büyük lokomotifi olan ‘Castrol Edge’ markasından sorumlu global direktör olarak görev alacak Kermen, önümüzdeki dönemde Castol Edge Titanium ve Bloodhound gibi farklı pek çok proje için yoğun mesai harcayacak, Castrol Edge’in global marka stratejisine yön verecek. AR-GE ve proje yönetim birimlerinin de kendisine bağlı olacağını ifade eden Kermen, 15 yılı aşkındır Castrol dünyası içinde Singapur’dan İngiltere’ye kadar farklı ülkelerde edindiği kapsamlı tecrübelerin kendisini için çok fayda sağlayacağına inandığını vurguladı.

Stajyer girdi, 11 ülke bağlandı

KERİM Kermen’in ABD’ye gidişiyle Türkiye,  Ukrayna ve Orta Asya Direktörlüğü olarak yeniden tanımlanan göreve ise son 2 yıldır BP’nin İngiltere’deki merkez ofisinde BP Downstream CEO’sunun sağ kolu olarak görev yapan Kamuran Yazganoğlu atandı.  Dormen’in Hindistan ve Kermen’in ABD’ye atanmasının ardından 2 önemli pozisyonun birleştirilmesiyle daha fazla ülke sorumluluğu üstlenecek olan Kamuran Yazganoğlu, artık Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü olarak görev yapacak. 1999 yılında BP-Castrol dünyasına stajyer olarak girip çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Türkiye BP Gaz Genel Müdürlüğüne kadar yükselen Yazganoğlu, 16 yılı aşkın sürede Türkiye başta olmak üzere çok önemli 11 ülkenin sorumluğunu almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye 10 yılda150 milyon TL yatırdı

TÜRKİYE’de Castrol’ün faaliyetlerini 60 yıldan fazladır sürdürdüğüne ve 50 yıldan fazladır üretim yaptığına dikkat çeken Kamuran Yazganoğlu, “Castrol son 10 yılda Türk madeni yağ pazarında 150 milyon TL’yi  aşkın yatırım yaptı. Gemlik’te yer alan modern fabrikamızın 150 milyon litrelik üretim kapasitesi mevcut ve üretimimizin %15’ini ihraç ediyoruz” açıklamasını yaptı. Castrol Türkiye direkt olarak 200’ü aşkın dolaylı olarak ise toplam 500 kişiyi aşkın bir istihdam sağladıklarını belirten Kamuran Yazganoğlu, “Dünyanın en gelişmiş Castrol tesislerinden bir tanesi olan ve Bursa Gemlik’te bulunan fabrikamız, iç pazarda sattığımız ürünlerin yüzde 85’ini üretiyor. Castrol Türkiye Bölge yönetimine yeni katılan Ukrayna dışında mevcut Hazar bölgesi ülkeleri içerisindeki Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Tacikistan, Ermenistan ve Kırgızistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra Rusya ve Yunanistan’a ihracat yapıyoruz. Avrupa ile Çin arasındaki çok kritik bir enerji coğrafyasında Castrol’ün bölge merkezinin Türkiye olması çok önemli” açıklamasını yaptı .

Emre ÖZPEYNİRCİ – HÜRRİYET

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler