CEVA, TANAP taşımalarına başladı

Dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetim şirketi CEVA, TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) projesinin lojistiğini üstlenen firmalardan biri oldu ve ilk boruların taşımasına başladı.cev

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğalgazı, 1850 kilometrelik bir hat boyunca Türkiye’nin 20 ilinden geçip Avrupa’ya ulaştıracak tarihi projenin temeli Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldı ve açılış töreni için ilk boruları sevk eden CEVA Lojistik oldu. Böylece CEVA, proje kapsamında 2015 yılında yapımına başlanan TANAP projesinin borularını yetkilendirilmiş taşıyıcılardan biri olarak stok sahalarına sevk etmeye başlayan ve halen devam eden ilk firma oldu.

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, bu büyüklükte ve ulusal önemi olan bir projenin ortaklarından biri olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti vurgularken, “CEVA Lojistik olarak, zaten, büyük projelerin taşınması konusunda global uzmanlığımız ve tecrübelerimiz bulunuyor.  ABD’de de benzer bir projeyi başarı ile tamamladık. TANAP elbette proje büyüklüğü kadar Türkiye için önemi ile de bizim için oldukça stratejik bir çalışma olacak. Önümüzdeki dönemde de bu büyüklükte projelerin gerçekleşmesinde iş ortağı olarak yer almayı hedefliyoruz” dedi.

TANAP projesi, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

‘Türkiye Yüzyılında Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi’
Index Grup, lojistik işletmeciliğinde büyümeyi hedefliyor
Ticaret Bakanlığı'ndan hızlı kargo dolandırıcılığı uyarısı
Bir türlü güncellenemeyen gümrük sistemi, milyon dolarlık kayıplar getirdi
Ticaret Bakanlığı ‘NCTS Faz 5’ krizine çözüm için harekete geçti