Ceynak, D. Akdeniz'in en büyük tank terminalini kuruyor

Lojistik sektöründe depolama, antrepo, konteyner ve silo alanlarında faaliyet gösteren Ceynak Lojistik, 2018 yatırımları kapsamında İskenderun'da yapmayı planladıkları 'tank terminali' yatırımı ile doğu Akdeniz'in en büyüğü olmak istiyor.

 İskenderun bölgesindeki yatırımlara ağırlık verdiklerini anlatan Cey Grup Yönetim Kurulu Üyesi Berzan Avcı, "Aldığımız 57 dönümlük bir arazi vardı. Buraya önümüzdeki yıl Doğu Akdeniz'in en büyük tank terminalini yapmayı planlıyoruz. Yapacağız yatırımın tutarı ise yaklaşık 100 milyon dolar" dedi. Projenin Mersin'de kurdukları likit tank terminalinin 5 katı büyüklüğünde olacağına dikkat çeken Avcı, "Devreye alacağımız proje ile 300 bin metreküplük bir tank terminali hacmini hedefliyoruz. Buradaki tanklarda hem kimyasal depolama hem de bitkisel yağ depolaması yapılacak" şeklinde konuştu. Bölgeye ayrıca hem tesis hem de rıhtım projesi yapacaklarını bildiren Avcı, "Yaklaşık 800 metrelik bir rıhtım yapmayı planlıyoruz ayrıca buradaki lojistik hizmetlerini daha iyi yürütmek adına tesis yatırımımızda olacak" dedi. Yapılacak tesis ile hem Türkiye hem de bölgede daha etkin olacaklarını anlatan Avcı, "Tank terminalinde Doğu Akdeniz'in üssü olmak ülkemizin lojistik alanındaki stratejik konumunu daha fazla güçlendirecektir. Bu kapsamda yatırımlarına devam eden bir şirketiz" şeklinde konuştu.

TMO'dan sonra en yüksek kapasite ile depolama yapan şirket

Türkiye'nin limanı olan çoğu kentinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Avcı, bu kentlerde bulunan limanlara yatırım yaparak lojistik alanında verdikleri hizmetleri çeşitlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. İskenderun, Mersin, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Samsunda büyük lojistik terminallerle faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Avcı, "Antrepo, silo, depo ve konteyner terminal olarak hizmet veriyoruz. Bunun dışında Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) sonra Türkiye'nin en yüksek kapasiteli depolama alanına sahip şirketiyiz" dedi. Antrepo ve depo alanında faaliyet gösterdikleri bazı sahalara ilişkin bilgi veren Avcı," Mersinde kurulan Ceynak Lojistik Merkezi, 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup, 30 bin metrekaresi antrepo ve depolardan oluşuyor. Aliağa Lojistik merkezimizde ise 21 bin metrekarelik alanda A tipi gümrükleme ve depolama hizmeti veriliyor. Kocaeli'nde ise 25.250 metrekarelik sahada 13 bin 500 metrekarede antrepo hizmeti veriyoruz. Samsun bölgesinde ise 15 bin metrekarelik sahada depolama faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi. Avcı, ayrıca aynı andan 1 milyon 200 ton yük stoklama hacmine sahip olduklarını bildirdi. Özellikle tarım lojistiği üzerine ihtisaslaşmış bir şirket olduklarına dikkat çeken Avcı, "2010 yılında özelleştirme ile devir aldığımız ve 36 yıllığına kiralanan Samsun Limanının işletmesini yapıyoruz. Ayrıca Samsun bölgesinde depoların üzerine yapmayı planladığımız güneş enerjisi projemiz var. 14 bin metrekarelik bir çatı modülüne yapmayı planladığımız proje ile yılda 2 milyon 750 KW'lik enerji üretimi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Projelerin yıl sonunda teslim edilmesi planlanıyor

Farklı sahalarda proje faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Avcı, "İskenderun'daki yeni tesisimiz açtık. 41 bin metrekaresi kapalı antrepo olan tesisimiz toplam 55 metrekarelik bir alana sahip. Yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren tesis, tamamen kapalı sundurma alan üzerinde yer alıyor. Ayrıca bütün hava koşullarında yükleme ve paketleme yapılabiliyor" diye konuştu. Geçen yıl TMO'dan Lisanslı Depoculuk Silo Yapımı ve İşletim İhalesi aldıklarını belirten Avcı, "10 yıllık bir ihale bunların projelerine başlandı. 10 milyon dolarlık yatırımla Ceyhan'da 180 bin tonluk TMO'nun silo yapım ihalesi var. Buradaki silo projemiz ödül aldı. Tekirdağ, Mahramlı'da ise 50 bin tonluk lisanslı depoculuk ihalesini de dahil ettiğimiz zaman toplamda 230 bin tonluk proje hacminden bahsedebiliriz" dedi. Mevcut projeleri yıl sonunda TMO'ya teslim etmeyi planladıklarını bildiren Avcı, yeni yatırımlarla ilgili çalışmalarında devam ettiğini kaydetti.

Kombine ve proje taşımacılığında yıllık 6 bin tonla hizmet

Ambarlı bölgesinde ise 60 dönümlük alanda konteyner terminali yaptıklarını ifade eden Avcı, "Yaptığımız terminal faal halde hizmet veriyor. Yaptığımız yatırımın toplam tutarı ise yaklaşık 40 milyon dolar" dedi. Kombine taşımacılığında ise satıcıdan alıcıya ulaşma sürecine kadar ürünün depolanması, paketlenmesi, stok kontrolü, taşıma ve dağıtım hizmetlerini bir arada sunduklarını ifade eden Avcı yıllık bazda 4.5 milyon ton kombine taşımacılık hizmeti verdiklerini bildirdi. Proje taşımacılığında ise sektörel bazlı gelen talepleri değerlendirip imal edilen ürünü tedarikçiden nihai son kullanım noktasına kadar taşıma ihtiyaçlarını projelendirdiklerini belirten Avcı, "Yılda bin 500 ton proje taşımacılığı hizmeti veriyoruz" dedi. Avcı, geçen yıl toplamda 5 milyon 275 bin tonluk taşıma gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Toplam yük elleçleme miktarımız ise 20 milyon ton" dedi.

Barış SEDEF - DÜNYA

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

FANUC’un paletleme robotları, lojistik operasyonları hızlandırıyor
Gezairi Transport, Dias Port ile taşımacılık kapasitesini artıracak
Lojistik krizine çözüm aranıyor: İran heyeti Ankara'da
Doğru Depo Sempozyumu 14 Ocak'ta Başlıyor
“Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk” Antalya’da masaya yatırılacak