Çinli kamyon yapacak Ford Otosan kazanacak

Ford Otosan, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de kamyon üretimi için lisans verecek. Nisan 2013’te Jiangling Motors şirketi (JMC) ile Ecotorq...

Ford Otosan, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de kamyon üretimi için lisans verecek.

Nisan 2013’te Jiangling Motors şirketi (JMC) ile Ecotorq motorların Çin’de üretimi için motor teknolojisi lisans anlaşması yapan Ford Otosan, şimdi de kamyon şasi ve kabin lisans anlaşmaları ile kamyon üretim lisans anlaşmasını tamamladı. JMC, Ford Otosan’a 8 milyon euro başlangıç lisans ücreti ödeyecek.

Türk otomotiv sektörünün Ar-Ge (araştırma ve geliştirme) liderlerinden Ford Otosan, mühendislik ihracatı faaliyetlerine bir ilki daha ekledi. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen Ecotorq motorlarının ardından, yine Ford Otosan mühendislerinin imzasını taşıyan kamyonların şasi ve kabinlerinin Çin’de üretimi için Ford Otosan, Ford Motor Company ve Ford Global Technologies, Jiangling Motors Corporation Ltd ve kuruluşu JMC Heavy Duty Vehicle şirketleri arasında teknoloji lisans anlaşması imzalandı.

Şasi başı 390 euro

Ford marka kamyonların şasi, kabin ve parçalarının tasarımı, üretimi ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili ürün teknolojisi ve know-how aktarımını öngören lisans ile komple kamyon lisansı tamamlanıyor. Yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğine sahip Ecotorq motorlarla üretilecek olan kamyonlar, JMC markası ile satışa sunulacak.

Lisans anlaşması, üretimin başlayacağı 2016 yılından itibaren 12 yıl geçerli olacak. Birim başına ortalama lisans bedeli şasi için 390 euro ve kabin için 39 euro olacak. Anlaşma gerekli Çin resmi onaylarının alınması ile yürürlüğe girecek. Ford Otosan’ın 1.300 Ar-Ge mühendisinin 500’ü Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor.

Kamyon tamamlanmış oldu...

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “1959 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz 180 bin adedin üzerinde kamyon ve 550 bin adedin üzerinde motor üretimine, ağır ticari ve dizel motorlardaki Ar-Ge birikimimizi ekliyor, mühendislik gücümüzü global başarılarımızla taçlandırıyoruz” dedi.

Ford Otosan’ın Ecotorq motorlarla başlattığı teknoloji lisans anlaşmasını şasi ve kabin lisansları ile tamamlayarak dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’e mühendislik ihraç ettiğini dile getiren Yenigün şöyle devam etti:

“Motor teknoloji lisansı ile başlayan Çin’deki yolculuğumuzu şasi ve kabin lisans anlaşması ile devam ettirerek komple kamyon üretimi için lisansı tamamlamış bulunuyoruz. Ford Otosan’ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü ile Türkiye ekonomisine ve otomotiv sektörüne katma değer sağlamaktan dolayı gurur duyuyoruz.”

 LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler