"Crown forklifti önce deneyin, sonra alın!"

Temsa İş Makinaları’nın Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda, yeni ürünleri konusunda oldukça iddialı: “Müşterilerimiz, her makinemizi demo olarak kullanabilir, önce dener, sonra satın alabilir" diyor.

Temsa İş Makinaları, makine ve ekipman satışı konusundaki tecrübe çıtasını her geçen gün daha üst seviyelere taşıyor. Bu yılın şubat ayında yaptıkları distribütörlük anlaşmasıyla bünyelerine dünyanın en önemli 4. büyük forklift markası olarak öne çıkan ABD’li aile şirketi Crown markasını kattılar. 1996 yılından bu yana Türkiye’de var olan ancak bir şekilde öne çıkma şansı bulamayan Crown, bundan sonra ehil ellerde hızla yükselecek gibi gözüküyor.

Grup bünyesinde distribütörlüğünü yürüttükleri diğer forklift markası Komatsu’nun bazı noktalarda tek başına yeterli olamadığının altını çizen Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda, “Akülü tarafta eksik kalıyorduk. Büyük markalar da, bütün ürün gamını tek markadan oluşturuyorlardı. Dolayısıyla yalnızca Komatsu ile giremediğimiz yerler olabiliyordu. Bu durum Crown ile ortadan kalktı. Şu anda her türlü kiralama ve satış projesine girebilecek ürün gamımız mevcut” diye konuştu.  

Her parçanın ayrı bir yedeği var

“Makine satıcısından çok, depoda kullanılacak ürünlerle ilgili danışman olmak istiyoruz. Makine satmanın ötesinde depolarda çözüm sağlayıcı bir işlev üstleneceğiz.”

Crown’ın yalnızca akülü forklift ürettiğini vurgulayan Beleda, şöyle devam etti: “LPG ürünlerini de yalnızca ABD pazarında bulabilirsiniz. Bizde var ama stoklu çalışmıyoruz. Crown çok teknolojik bir ürün, teknoloji ve dizayn ile ilgili birçok ödülleri var. Plastik aksamı neredeyse yok gibi. Ağırlıklı olarak çelik aksama sahip olduğu için rakiplerine oranla çok daha dayanıklı bir ürün. En büyük özelliklerinden biri de çok hızlı ve atak olması. Satış sonrası masrafları da rakiplerine göre çok daha ucuz. Çünkü, bir parçası bozulduğunda o parçayı komple değiştirmeniz gerekmez. Her parçanın ayrı ayrı yedeği vardır. Örneğin, direksiyon ünitesi bozulsa tamamını değiştirmez, arızalı parçayı çıkarır, yerine yenisi koyarsınız.”

Satış sonrası hizmetler Komatsu tecrübesiyle birleşiyor

Grup bünyesinde henüz 8 aylık bir geçmişleri olsa da, Temsa İş Makinaları’nın Komatsu’dan gelen know how’ı yeni partnere taşıyacaklarını ifade eden Bülent Beleda, “Bizim Komatsu için zaten mevcut bir satış sonrası hizmet birimimiz var ve konularında gerçekten oldukça yetkinler. Fakat, Crown’da elektrik aksamı fazla olduğu için bazı bayilerimizde sorun çıkabilir diye onları da eğitime aldık, kısa bir süre sonra hizmet verir hale gelecekler. 40 noktayı ortak kullanacağız, ardından yeni bayiler de eklenecek” açıklamasını yaptı.

İnfolink ile deponuzdaki her veriyi takip edebileceksiniz

Crown, yalnızca bir forklift markası değil. Depolarda akıllı lojistik çözümler de üretebiliyor. İnfolink adı verilen takip sistemini edindiğinizde bunu deponuzdaki tüm mevcut makinelere entegre edebiliyorlar. Makinenin üzerine donanım yerleştiriliyor, bilgisayardan ya da cep telefonundan deponun takibi yapılıyor. İşletme sahibi depodaki kapasite, verim, ürün miktarı, yapılan işin hacmi ve süresi, kazalar, arızalar gibi verilere bu sistem sayesinde web üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca sensörlerle darbeler de ölçülüyor. Zeminin bozuk olduğu işletmelerde sistem, titreşimi de ayarlayıp ölçebiliyor. Böylece operatörler daha dikkatli çalışıyor. İnfolink, satış sonrası hizmette de avantajlı konumda bulunuyor. Makineden arıza kodu geldiğinde yetkili servise bildirim ulaşıyor. Servis, arızaya hazırlıklı gittiği için müşteri vakit kaybetmiyor.

QuickPick ile operatörsüz makine kullanımı mümkün

Crown, giyilebilir teknoloji ürünleri ile büyük depolarda operatörün makineyi daha verimli olarak kullanmasını sağlayan, en önemlisi de kaza riskini hemen hemen sıfıra indiren bir çalışma ortamı sunuyor. QuickPick de, makineye entegre ediliyor. Makineyi, kulaklık ve eldivenle yönetebiliyorsunuz. 10 paket toplayacak biri manuel makine, diğeri ise eldivenle yönetilen makine arasındaki süre farkı yaklaşık 2 dakika olduğu düşünüldüğünde vardiyalı çalışan büyük depolar için ciddi süre farkları ortaya çıkıyor. Alt kısmındaki lazer sensörlerle 180 dereceye yakın, çarpmayı engelleyecek kontrol sistemi bulunuyor. Operatörün makineye devamlı inip çıkmasına gerek kalmadığı için, vücutta zamanla meydana gelecek deformasyon da engelleniyor.

Crown’ın Avrupa’dan Sorumlu Bölge Müdürü Pietro Ricca ve Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda.

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

2024, otomotiv ve lojistikte yatırım yılı oldu
İran plakalı TIR’lar depo hacimleri kadar yakıt almış sayılacak
1 milyon kg taze ürün, DP World Lojistik aracılığıyla taşınıyor
Hisarcıklıoğlu: "Türkiye transit taşımacılıkta büyümeli"
Lima Logistics, ExpoCase ile katılımcıların fuar masraflarını azaltıyor