Daimler CASE'in C'si Türkiye’de geliştiriliyor

Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi’nde yer alan “Connectivity, Apps & Data Analysis DB” takımı, geliştirdiği projelerle Daimler’in gelecek stratejisine katkı sağlıyor.

Daimler’in küresel çapta ortaya koyduğu gelecek stratejisinin temelinde “Connected”, “Autonomous”, “Shared & Services” ve “Electric” yer alırken, şirket bu stratejiyi “CASE” olarak adlandırıyor. Stratejik açıdan CASE stratejisinin en önemli unsurlarının başında gelen Connectivity - Bağlanabilirlik, CASE stratejisinin kapısını açan ilk anahtar olmasının yanı sıra Mercedes Benz'in en önemli kilit taşlarından bir tanesi. Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi de yenilikçi çözümleri ve inovatif projeleriyle bağlanabilirliğe katkı sağlamaya devam ediyor.

Connectivity - Bağlanabilirlik; platformların, sistemlerin ve uygulamaların birbiri ile bağlı olma kapasitesi olarak hayata geçiyor. Burada hedef; verilerin toplanarak incelenmesi ve verilerin kullanılma aşamalarından geçirilerek güvenli bir biçimde son kullanıcıya aktarılması. Connectivity - Bağlanabilirlik ile hız kazanan dönüşüm sayesinde, günümüzde geleceğin teknolojisi olarak düşünülen yenilikler artık yakın gelecekte karşımıza çıkacak. Bu noktada Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi’nde yer alan “Connectivity, Apps & Data Analysis DB” ekibi, altına imza attığı projelerle konumunu güçlendiriyor.

OMNIplus ONdrive ile aracın durumunu takip edin

Otobüs sürücülerinin hayatlarını kolaylaştırmak, gerekli bilgileri ve hizmeti sunmak için geliştirilen web tabanlı "OMNIplus ONdrive" akıllı telefon uygulamasının altında Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibinin imzası bulunuyor. Tüm Avrupa’da ses getiren OMNIplus ONdrive akıllı telefon uygulaması, sürücülerin günlük olarak yaptığı birçok görevi otomatikleştiren ve araçtan anlık durum bilgilerinin alınmasını da sağlayan bir uygulama. Sürücü, araç yanında olmasa bile yakıt durumu, adblue ve batarya seviyesi gibi birçok veriyi OMNIplus ONdrive uygulamasından takip edebiliyor.

OMNIplus ONdrive uygulaması, aynı zamanda “uzaktan kontrol” özelliği ile yolculuğa başlamadan önce sürüş konforuna yönelik birçok özelliği de yönetebiliyor. Otobüs sürücülerinin hayatını kolaylaştırmak için Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Connectivity ekibi tarafından geliştirilen uzaktan kontrol özelliği; tek bir tuş ile otobüsün tüm dış aydınlatmalarının saniyeler içerisinde kontrol edilmesi, iç aydınlatmaların istenilen koşula göre ayarlanması, ön cam, ayna, sürücü camının ısıtılması, aracın havalandırma ve ısıtma fonksiyonlarının istenilen saat, gün ve süre içerisinde ayarlanması gibi birçok özelliğiyle öne çıkıyor.

Güvenle bağlanın

Bağlanabilirlik teknolojilerinde güvenlik en önemli unsurların başında geliyor. Bağlantı için Bluetooth, GSM, Backend ve Cloud gibi birçok teknolojiden yararlanılıyor. Kullanılan bu teknolojiler güvenlik testleri gerçekleştirildikten sonra son kullanıcıya sunuluyor.

Hedef sürdürülebilirlik: Elektrikli otobüsler

Sürdürülebilirliğin oldukça önem kazandığı dünyada, çevre dostu ve elektrikli ürünlere olan odak daha çok artıyor. Bir ayağı Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Merkezi’nde olan elektrik otobüs projesi eCitaro, uzaktan bağlanabilirlik özellikleri ile daha verimli hale geldi. Akıllı teknoloji ile donatılan Mercedes-Benz yıldızı taşıyan elektrikli otobüs modelleri dünyanın farklı noktalarında satışa sunuluyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomotiv şirketleri arasında Kasım ayında en fazla kazandıran Otokar
Erkport, Yalova Limanı’na 8 bin araçlık otomotiv terminali kurdu
"Kamyon ihracatı sert düştü, otomotivde kriz kapıda"
Alman devi ZF, üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdi
Mercedes'ten Gebze'ye lojistik merkez