Denizaltıya torpido işlemeyecek

Koç Grubu şirketlerinden Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri şirketi, yabancı Ultra Electronics Sonar Systems firması ile işbirliğine giderek Deniz Kuvvetleri'nin...

Koç Grubu şirketlerinden Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri şirketi, yabancı Ultra Electronics Sonar Systems firması ile işbirliğine giderek Deniz Kuvvetleri'nin Gölcük Tersanesi'nde inşa edilecek Türkiye'nin 'havadan bağımsız tahrik sistemli yeni tip denizaltıları' için stratejik tedarikçi oldu.

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Ultra Electronics'ten gelişmiş torpido karşı tedbir sistemlerini teknoloji transferi yoluyla alarak, yüksek milli katkıyla denizaltılara entegre edecek. Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Ultra Electronics ile yaptıkları anlaşma ile Türk denizaltılarına ilk defa etkin torpido karşı tedbir sistemi yerleştireceklerini söyledi. Nalbantoğlu, "Şirketimiz, Ultra Electronics Sonar Systems ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, torpido karşı tedbir sistemlerini, teknoloji transferi yaparak, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yerli katkı vizyonu paralelinde, yüksek milli katkıyla denizaltılara entegre edecek. Türkiye'de ilk kez bir torpido karşı tedbir sistemi doğrudan dış kaynaklı temin edilmek yerine içinde teknoloji transferi ve milli yazılımlar bulunacak bir iş ortaklığıyla geliştirilecek ve üretilecek denizaltılar torpido tehdidine karşı en üstün savunma yeteneği ile donatılmış olacak. Bu alanda daha önce yapılmış benzerleriyle karşılaştırıldığında bu projede sektörün en yüksek milli katkılarından biri sağlanmış olacak" dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı
DKV Mobility, Avrupa’da 22 ülkedeki 1600 istasyonda HVO100 yakıt sunuyor