DHL depo sayısını ikiye katladı

Hindistan, Çin, Panama, Kanada, ABD, Şili, Arjantin ve Lübnan’ı içerecek şekilde küresel depolarının sayısını iki kat artırarak 8’den 16’ya çıkartan...

Hindistan, Çin, Panama, Kanada, ABD, Şili, Arjantin ve Lübnan’ı içerecek şekilde küresel depolarının sayısını iki kat artırarak 8’den 16’ya çıkartan DHL, önde gelen küresel Klinik Deneyler Lojistik hizmet sağlayıcısı konumunu güçlendirmiş oldu. DHL artık Klinik Deney Lojistik (CTL) hizmetini dünya çapında 64 ülkede sunuyor. DHL uzmanlığının böyle genişlemesi bu dünyanın önde gelen lojistik hizmet sağlayıcısının dünyanın her yerinden daha fazla sayıda önemli araştırma merkezine hizmet verebileceği anlamına gelirken gelişmekte olan pazarların küresel tedarik zincirlerine entegre olmasını ve kanser, kalp hastalıkları, Parkinson hastalığı ile romatizma gibi ciddi hastalıklara karşı savaşta müşterilerin verdiği küresel araştırma çabalarının güçlenmesini sağlayacak.

DHL Tedarik Zinciri’nde Klinik Deneyler Lojistik Müdürü olan Chris Tierney konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Klinik araştırma giderek daha fazla küresel hale gelirken klinik deneylerin lojistiğiyle ilgili talepler de küreselleşiyor. Son dört yıl boyunca bu zorlu talebin üstesinden depo ağımızı iki katına çıkartarak gelirken belirli standartları sağladık, süreçler, kapasite, beceri ve fiyatlandırmadaki kalite tutarlılığımızdan ödün vermedik. Yeni ve çığır açıcı tedavilerin daha hızlı geliştirilebilmesini sağlayabilmek için klinik deneylerin bir üst seviyede küreselleşebilmesinde anahtar bir rol oynayacağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.  

Küresel bir klinik çalışma için bir tedarik stratejisi geliştirirken, DHL müşterilerin tedarik gereksinimlerini müşterilerin mevcut ekonomik koşullarda özellikle dikkate almak zorunda oldukları bütçe kısıtlamalarını gözeterek müşterileri için dengeli çözümler üretir.  DHL tarafından geliştirilen CTL çözümlerinin getirdiği önemli yararlar arasında bulunan depo rasyonalizasyonu, vergi etkinliği ile özel proje yönetimi sayesinde müşterilerin klinik yatırımlardan elde ettikleri gelir artabilir. Klinik deney depolarının sayısını iki katına çıkartarak DHL ilaç ve aşı sektöründe “mega deney” olarak adlandırılanları dahil olmak üzere küresel klinik araştırma projelerine sağlayabileceği destek kapasitesini yükseltmiştir. Müşterilerin dağıtım ağlarının sayıca daha az tedarik noktalarına indirgenerek geniş bir coğrafyada artan sayıda son dağıtım noktasına teslimatların sağlanabilmesi müşterilerin tedarik zincirlerine değer katılması anlamına gelmektedir.

Bütün klinik deneme depoları küresel sanayi kalite standartlarına uygun biçimde faaliyet göstermektedir. İleride talep artmayı sürdürürse Orta Doğu çok pazarlı dağıtım merkezi gibi yeni depolar sisteme eklenebilecektir.

Klinik araştırma kurumlarının yanında büyük ve orta boy ilaç ve biyoteknoloji firmaları DHL’in sağlık sektörü müşterileri arasında yer almaktadır. Gelen kargonun ulaşım lojistiğinden depolanmasına, gümrük komisyonculuğundan ağ tasarıma, en başından en son ana kadar müşteriler DHL’in şirket birimlerinin küresel bir klinik deney tedarik zincirinin yönetilmesinde gerekli hizmetleri sağlayabilmesinden faydalanabiliyorlar.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Transit sistemin güncelleme kuyruğu 25 km'yi aştı
İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı