DHL, Lufthansa ile sözleşme imzaladı

DHL bünyesinde yer alan hava ve deniz taşımacılığı uzmanı DHL Global Forwarding, Lufthansa Technik Logistik Services şirketinin iştiraki olan Lufthansa...

DHL bünyesinde yer alan hava ve deniz taşımacılığı uzmanı DHL Global Forwarding, Lufthansa Technik Logistik Services şirketinin iştiraki olan Lufthansa ile, yedek parça ve araçların transatlantik nakliyesinin gerçekleştirilmesini kapsayan bir sözleşme imzaladı. Bu taşımacılığın yıllık hacminin, Almanya'dan ABD ve Kanada'ya; Meksika ve Porto Riko'dan Almanya'ya giden gönderimler de dahil olmak üzere, toplam 550 ton ağırlığa sahip 25.000 gönderi olacağı tahmin ediliyor.

Lufthansa Technik Logistik Services (LTLS) Yönetim Müdürü Andreas Meisel "Birçok sektörde, tedarik zincirini optimize etmek en önemli amaçlardan biri oldu. Havacılık sektöründe ise bu, bakım, tamir ve revize bölgelerini de kapsamaktadır. DHL Global Forwarding, gerekli bilgi donanımına ve global anlamda taşımacılık birikimine sahip bir firma ve ihtiyaçlarımıza uygun çözümler oluşturabilecek yetkinlikte bir ortak" dedi.

DHL Global Forwarding, hava taşımacılığı hizmetlerine ek olarak, nakliye kontrol kulesi hizmeti ile de Lufthansa Technik Logistik Services'i destekleyecektir. DHL'in son teknoloji alt yapısı ile desteklenen kontrol kulesi, tüm nakliye akışını izleyerek ve detaylı gönderi akışı analizlerine dayanarak süreçleri iyileştirecek ve Lufthansa'nın kendi malzeme akışı yönetimini de koordine edecek.

DHL Global Forwarding COO'su Thomas George "Sanayi bilgimiz ve roket ve havacılık sanayisinde uzun yıllara dayanan deneyimlerimiz yüksek verimli çözümler sunmamıza olanak sağlamaktadır. Lufthansa Technik Logistik Services ile yaptığımız güçlü takım çalışması sayesinde, bu çözümleri genişletmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Ortak standartların oluşturulması, sürecin dengeli bir şekilde ilerlemesini ve şeffaflığı sağlamaktadır" dedi.

DHL, Lufthansa depolarına yedek parçaların gönderiminin yanı sıra, zaman açısından önemli gönderileri, Aircraft on Ground (AOG) olarak tabir edilen, parça veya tamir gerektiği için kalkış sağlayamayan uçakların parça nakliyesini ve tehlikeli madde taşımacılığını da organize edecektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

Yeni Takograf Düzeni ve Nakliyecileri Bekleyen Riskler Webinarı
Mercedes’in ‘Daima İleri’si satış sonrası hizmetleri bir üst seviyeye taşıyor
Zeren Group, Türkiye Petrolleri'ni almaktan vazgeçti
UTİKAD: Hizmet ihracatının lokomotifi lojistik
Türk ihracatı ‘Lojistik Sektörü’ ile yükseliyor