Doğuş’tan toplumsal yatırımlara 1.8 milyon TL

Doğuş Otomotiv, uluslararası GRI standartlarında hazırladığı, Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun dördüncüsünü kamuoyu ile paylaştı. Raporda 2012 yılında...

Doğuş Otomotiv, uluslararası GRI standartlarında hazırladığı, Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun dördüncüsünü kamuoyu ile paylaştı. Raporda 2012 yılında sürdürülebilirlik ve toplumsal gelişme amacıyla şirket çalışanlarından yetkili satıcı ağına kadar tüm paydaşlarıyla gerçekleştirdiği çalışmalara yer veren Doğuş Otomotiv, toplumsal yatırımlara 1,8 milyon TL ayırdığını duyurdu. Şirket, 2012 yılında tüm paydaşları ile iş yapış şeklini çizen Etik Kodu’nu da yayınladı.

Doğuş Otomotiv 2012 Kurumsal Sorumluluk Raporu’na göre Trafik Hayattır Platformu kapsamında 5 ilde gerçekleştirilen eğitimlerle 30 bin öğrenciye ulaşıldı. Çevrenin korunmasına yönelik attığı adımlarla Doğuş Otomotiv, satılan her araç başına düşen karbon emisyonu ve su tüketimi oranında de önemli tasarruflar elde etti. 2012 yılında satılan her araç başına düşen karbon emisyonu bir yıl öncesine göre yüzde 2,8 düşerken, şirket içindeki kağıt/karton geri dönüşüm oranları da yüzde 54 oranında iyileştirildi.

Türkiye’nin lider otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv, sektöründe bir ilk olan Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun, bu yıl dördüncüsünü yayınladı. Doğuş Otomotiv’in ekonomik kalkınma, çalışanlar, müşteriler ve toplumsal katılımetki alanı çerçevesinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme isteğinin bir taahhüdü, etik ve hesapverebilir kurumsal yönetim anlayışının bir yansıması olan rapor, uluslararası raporlama standardı olan Global Reporting Initiative (GRI) çerçevesine uygun hazırlandı. Rapor, Doğuş Otomotiv’in 2012 yılı boyunca, sürdürülebilirlik, toplumsal gelişim ve daha yaşanabilir bir çevre için aldığı kararları ve geliştirdiği uygulamaları gözler önüne seriyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANCAK TOPLUMSAL GELİŞİM İLE SAĞLANIR”

Gerçekleştirilen tüm bu uygulamaların Doğuş Otomotiv’in şeffaf ve hesap verebilir kurumsal yönetim anlayışının bir göstergesi olduğunu ifade eden Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Biz Doğuş Otomotiv olarak, sürekli ve sürdürülebilir gelişimin, ancak bir parçası olduğumuz toplumun gelişimiyle paralel sağlanacağının bilincindeyiz. 2012 yılında şirket olarak toplumsal yatırımlara 1.8 milyon TL’lik bir kaynak harcadık. Bir Şirket olarak birinci vazifemiz işimizi en doğru şekilde yaparken aynı zamanda iyi bir kurumsal vatandaş da olmak. Bu anlayışla geride bıraktığımız yıl, sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi var olduğumuz alanlarda derinleştirirken, etki alanımızı daha da genişletmeye odaklandık. Ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluklarımız dahilinde iyileştirme projelerimizi daha da yaygınlaştırdık. Üç yetkili satıcımızı Kurumsal Sorumluluk Raporu’muzun kapsamına dahil ettik” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan trafik güvenliği için çalışmalara özellikle 2012 yılından itibaren hız verdiklerini söyleyen Acar, “Geçen yılbaşından itibaren hız verdiğimiz Trafik Hayattır Platformu ile toplumumuzda trafik güvenliği konusunda kültür değişimi yaratmayı hedefliyoruz. Trafikte saygı ve güvenlik bilincinin toplumun her kesiminde oluşması için 2011 yılında birçok program geliştirdik. İlk etapta, Doğuş Grubu çalışanlarına eğitimler verdik. Önce kendi kapımızın önünü süpüren bir yaklaşım sergiledik. 2012 yılında da bu eğitimleri, ilkokul öğrencilerine götürdük” dedi. Araştırmalarda çocukların ailelerinin davranış değişiklikleri üzerinde büyük etkisi olduğunu gördüklerini söyleyen Aclan Acar, “İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle birlikte 5 kentte ilkokul 2.sınıflara trafik güvenliği eğitimi veren öğretmenlere trafik güvenliği ve dersleri etkili nasıl verebilecekleri konusunda eğitimler verildi. Öğretmenler bu eğitimleri yaklaşık 30 bin öğrenciye, diğer öğretmenlere ve okullardaki servis şoförlerine aktardı” diye konuştu.

ETİK KOD YAYINLANDI

Doğuş Otomotiv, 2012 yılında bir ilke daha imza attı ve tüm paydaşları ile iş yapış şeklini çizen Etik Kodu’nu yayınladı. Küresel standartlarda hazırlanan ve Türkiye’nin yurtdışından adaptasyon olmayan ilk Etik Kodunu yayınlayan Doğuş Otomotiv, çalışanları, müşterileri, iş ortakları ve rakipleri ile ilişkilerinde dürüst ve etik davranış sergileyeceğinin sözünü bir kez daha vererek ve Etik Kodu ile belgeledi.

30 BİN ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

B tipi olarak yayınlanan rapora göre, Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır! Platformu kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile 5 ilde ilkokul 2. sınıflara yönelik, trafik güvenliği eğitimleri gerçekleştirildi. İlk etapta İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Niğde kentlerinde düzenlenen eğitimlerde, ilkokul 2. Sınıf öğretmenlerine, trafik güvenliği bilgileri aktarıldı. Bu öğretmenler yardımıyla da 30 bin öğrenciye ulaşıldı. Doğuş Otomotiv, Trafik Hayattır Eğitimleri ile üniversite öğrencilerine de ulaştı. Doğuş Otomotiv Genel Merkezi’nin de bulunduğu Kocaeli’de Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen üniversite eğitimlerinde, bu dersi seçen 588 öğrenciye online olarak trafik güvenliği dersleri verildi. Trafik güvenliği dersinin gelecek yıllarda Türkiye genelindeki üniversitelere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. 2012 yılında, Türkiye genelinde Doğuş Otomotiv Yetkili Satıcılarındaki satış temsilcileri 100 binin üzerinde müşteriye, araç satın alma süreçlerinde trafik güvenliği konusunda doğru ve faydalı bilgiler aktardı. İsteğe bağlı olarak Türkiye genelindeki tüm Doğuş Otomotiv satış noktalarında müşterilere güvenli sürüş teknikleri eğitimleri verildi. Trafik eğitimlerinin yanında, Şirket Genel Merkezi’nde çalışan 59 güvenlik görevlisine, insan hakları eğitimleri de verildi.

KAMU SPOTLARI İLE TOPLUM GENELİNE TRAFİK GÜVENLİĞİ MESAJI VERİLDİ

Trafik Hayattır! Platformu’nun trafik güvenliğine ilişkin topluma iletmeye çalıştığı mesajların, daha geniş bir kitleye yayılması için Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile radyo ve TV kamu spotları üretildi. Ulusal ve yerel TV ile radyo kanallarında bir yılda 10 binden fazla kez yayınlanan kamu spotlarına da Türkiye’nin en ünlü seslendirme sanatçıları ve aktörler de destek verdi.

ARAÇ NAKLİYESİNDE YAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 57 AZALDI

Doğuş Otomotiv, attığı adımlarla satılan araç başında düşen karbon emisyon oranında ve su tüketiminde de önemli tasarruflar elde etti. Distribütörü olduğu markaların yeni yakıt teknolojileri ve çevre dostu ürünlerinin pazara sunulması ile satılan her araç başına düşen karbon emisyonu bir yıl öncesine göre yüzde 2,8 düştü. Türkiye genelinde alınan tasarruf önlemleri ile de geçen yıl 0.66 metreküp olan, satılan araç başına su tüketimi, 2012 yılında 0.59 metreküpe düşürüldü. Doğuş Otomotiv’in araç nakliye operasyonlarından kaynaklanan yakıt tüketimi tasarruf önlemleri ve verimli sürüş teknikleri eğitimleri ile 2009yılından bu yana yüzde 57 oranında azaltıldı. Şirket içinde kağıt/karton geri dönüşüm oranları da yüzde 54 oranında iyileştirildi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Erkport, Yalova Limanı’na 8 bin araçlık otomotiv terminali kurdu
"Kamyon ihracatı sert düştü, otomotivde kriz kapıda"
Alman devi ZF, üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdi
Mercedes'ten Gebze'ye lojistik merkez
Financial Times: Çinli markalar limanları otoparkları gibi kullanıyor