DP World Yarımca kadın istihdamında gaza basıyor

Cinsiyet eşitliğini sağlamak için Birleşmiş Milletler’in ilgili kuruluşları tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayan ilk Türk limanı DP World Yarımca, kadın çalışanlarının sayısını arttıracak.

Türkiye’nin en büyük konteyner limanlarından biri olan DP World Yarımca Terminali,  Birleşmiş Milletler bünyesindeki Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) belgesini Türkiye’de imzalayan ilk liman oldu. DP World Yarımca, Kadınlar Günü’nde imza attığı bu belge ile cinsiyet eşitliğinin sağlanması için WEPs uyarınca gerekli tüm adımları atacağını taahhüt ediyor.

Yarımca terminalinin de bağlı bulunduğu DP World Global  WEPs imzacıları arasında yer almaktadır. DP World Yarımca’nın WEPs imzasından sonra hedefleri arasında kurumda çalışan kadın oranını yüzde 16’dan yüzde 20’ye çıkartmak da var. Sektörde kadın çalışan oranı yüzde 3 civarında.

Bu çerçevede DP World Yarımca, anne sağlığını desteklemek için liman alanında annelik izninden geri dönen bebekli kadın çalışanlar için esnek çalışma düzenlemeleri,  süt sağma odaları gibi iyi uygulamaları hayata geçirmeyi hedeflemektedir.Bölgedeki kız meslek lisesi için “mentorluk” programı da bulunuyor. Bu program dahilinde öğrencilere yeni başlayacakları kariyerleri için gönnüllü şirket çalışanları ve yöneticileri cv yazma gibi koçluk hizmetleri verecekler, onları iş hayatına hazırlayacaklar.

Bunların dışında şirketin üst düzey yönetimi, kadın çalışanların taleplerini incelemek için yılda iki kez özel toplantı yapacak.

DP World Yarımca CEO’su Kris Adams “Türkiye çok dinamik bir genç nüfusa sahip. Ülke’nin kalkınmaya devam etmesi, daha güçlü bir ekonomiye sahip olabilmesi erkekler kadar kadınların da katkıda bulunmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. DP World Yarımca olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında öncü olarak fark yaratmayı taahüt ediyoruz.”diyor.

DP World Hakkında 

DP World, dünya ticaretinin ve tedarik zincirinin önemli bir parçasıdır DP World küresel ölçekte liman işletmeciliğinde önemli bir yere sahip olup 40 ülkede 78 limanında 36 bin 500’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Şirketimizin ana hizmetini ve gelirinin dörtte üçünü konteyner elleçleme oluşturmaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle DP World brüt olarak  64 milyon TEU’luk konteyner elleçledi. Düzenli gelişme ve genişleme planlarıyla 84.6 milyon TEU olan mevcut brüt kapasitesini piyasa talepleri doğrultusunda 2020 yıllında 100 milyon TEU’ya çıkarmayı hedeflemektedir

DP World Yarımca Hakkında

Marmara’nın en büyük Konteyner limanlarından biri olarak 46 hektar alana kurulu olan DP World Yarımca limanınn kapasitesi yıllık 1,3 milyon TEU olup halen 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.2015 yılında 550 milyon dolar yatırımla hayat geçen DP World Yarımca, İzmit Körfezi’nde amaca yönelik konteyner taşımacılığına hizmet veren ihtisaslaşmış ilk ve tek liman olmasıyla ve en ileri teknolojileri kullanıyor olmasıyla öne çıkıyor.

WEPs Nedir?

2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunmaktadır.

Şirket politikalarında ve faaliyetlerinde şeffaflığın ve kapsayıcılığın arttırılması için sonuç getirecek teknikleri, araçları ve uygulamaları öngören Kadının Güçlenmesi Prensipleri, uzun soluklu ve çok paydaşlı uluslararası istişare sürecinin sonucunda, işletmelerin mevcut uygulamalarını, performans göstergelerini ve raporlama pratiklerini inceleyip analiz etmelerini sağlayacak bir cinsiyet merceği geliştirilmiştir.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini istemektedir.

  1. Cinsiyet Eşitliği İçin Üst Düzey Kurumsal Liderlik Sağlanması
  2. Tüm Kadın ve Erkeklere İşte Adil Davranılması, İnsan Haklarına ve Ayrım Yapmama İlkesine Saygı Gösterilmesi, Bu İlkelerin Desteklenmesi
  3. Tüm Kadın ve Erkeklere Sağlık, Güvenlik ve Refah Sağlanması
  4. Kadınların Eğitim, Kurs ve Profesyonel Gelişim İmkânlarıyla Desteklenmesi
  5. Kadınları Güçlendiren Girişimci Gelişimi, Tedarik Zinciri ve Pazarlama Yöntemlerinin Uygulanması
  6. Toplumsal İnisiyatifler ve Destekler Aracılığıyla Eşitliğin Teşvik Edilmesi
  7. Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması İçin Gelişimin Ölçülmesi ve Halka Açık Raporlanması

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Husiler: Mülkiyetleri değişse de, İsrail gemilerini vuracağız
Aygaz, 59 milyon dolara LPG gemisi aldı
Danimarkalı XO Shipping'in dümenine Türk CEO geçti
İskenderun Limakport'tan İsrail'e 9 sefer yapılmış
Aliağa limanları, hız kesmeden büyümeyi sürdürüyor