Dünyanın en güçlü kamyonu

Volvo Kamyon, 700 beygir gücündeki FH16 modeli ile dünyada ve sektörde yine bir ilke imza atıyor. Ticari amaçlı üretilen bir kamyon, en ağır ve zorlu taşıma...

Volvo Kamyon, 700 beygir gücündeki FH16 modeli ile dünyada ve sektörde yine bir ilke imza atıyor. Ticari amaçlı üretilen bir kamyon, en ağır ve zorlu taşıma görevleri için tasarlanan bu kadar güçlü bir motorla ilk kez piyasaya sürülüyor.

2006 baharından bu yana üzerinde çalışılan ve çok zorlu testlerden geçirilen Volvo FH16, dünyanın en güçlü kamyonu olmasının yanı sıra Euro 5 standartlarını da karşılıyor. Ayrıca son derece rekabetçi yakıt tüketimini mümkün kılıyor. FH16 700 hp’de güç ve tork özellikleri çok iyi olmakla birlikte asıl büyük başarı, Volvo'nun motor tasarımcılarının bu arttırılmış motor gücünü daha düşük emisyon ve değişmeyen yakıt tasarrufu ile birleştirebilmesi olarak gösteriliyor.

40 ekstra beygir gücü, yüzde 40 daha düşük emisyon

Yeni motor, Volvo’nun 660 hp üreten önceki D16 motorunun daha gelişmiş versiyonu. Ekstra 40 beygir gücüne ve daha yüksek torka ilave olarak, yeni motorun daha temiz egzoz gazları ürettiği ifade ediliyor. Azot oksit emisyonları önceki motordan yüzde 40 daha düşük. 16 litrelik yeni motor, 1 Ekim 2009 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Euro 5 Avrupa emisyon standartları açısından da onaylı.

Volvo Kamyon Başkanı ve CEO’su Staffan Jufors yaptığı açıklamada “Volvo FH16 en ağır ve en zorlu taşımacılık operasyonlarına yönelik olarak geliştirildi. Volvo FH16 700 hp en iyi hizmeti arayan müşterilerimiz için en prestijli kamyondur. Motor kapağının altında saklı 700 hp ile Volvo FH16, sektördeki diğer araçlardan her yönüyle farkını açıkça ortaya koyuyor. Volvo Kamyon olarak en iyi performansı, en iyi yakıt tasarrufu ile sunabilmeyi amaçlıyoruz. Güç artışına rağmen yakıt tüketimini önceki modellerle aynı seviyede tutmayı başardık. Rakiplerimizle karşılaştırma yaptığımızda çok önemli bir adım attık” dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Renault Trucks, Bourg-en-Bresse tesisinin 60. yıl dönümünü kutluyor
Krone, 3D Solar Telematik 2024 Ödülünü Kazandı
BMC'nin hafif kamyon serisi 417 yollara çıktı
TIRSAN’ın şasisi, Avrupa’da ikinci kez 1’inci oldu
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025- Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı