EkipMobil hizmetiyle filolar kontrol altında

Turkcell’in özellikle lojistik firmalarına yönelik geliştirdiği ürünü EkipMobil, filolarının kontrolü konusunda büyük avantajlar sunarken, sağladığı...

Turkcell’in özellikle lojistik firmalarına yönelik geliştirdiği ürünü EkipMobil, filolarının kontrolü konusunda büyük avantajlar sunarken, sağladığı dijital altyapı ve ara yüzlerle de kullanım açısından oldukça hızlı ve basit çözümler sunuyor.

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, lojistik firmalarının, ürünlerinin takibini anında yaparken, gerektiğinde sistem ara yüzü üzerinden sahadaki çalışanlarına kolayca ulaşabildiğini söyledi.

Turkcell’in sunduğu EkipMobil hizmetiyle lojistik firmaları tüm günlük sevkiyatlarını uçtan uca yönetebilecekleri bir platforma sahip oluyorlar. Dijital harita altyapısı, mobil kargo/emtia/değerli evrak takibi ve rotasının takip edilerek raporlanabilmesi, trafik yoğunluk haritası gibi çözümleri içeren EkipMobil sayesinde şirketler, nakliye sürecinde özel tasarlanan takip cihazlarıyla irsaliyelerini, ürünlerin taşındığı paletlerini ve konteynerlerini anlık olarak takip edebiliyor. Ayrıca şirketler, bu çözümlerle sevkiyatlarını önceden planlayarak operasyonlarını hızlandırma ve uzaktan yönetme şansına sahip oluyor.

Turkcell’in sunduğu EkipMobil hizmetiyle ilgili bilgiler veren Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, lojistik firmalarının, ürünlerinin takibini anında yaparken, gerektiğinde sistem ara yüzü üzerinden sahadaki çalışanlarına kolayca ulaşabildiğini söyledi. Kocabaş, “Saha ekipleri kullandıkları cihazlar (cep telefonu, tablet, el terminali gibi) yardımı ile haritalar üzerinden izlenebilirken, bir adrese en yakın personel anında yönlendirilerek hızlı ve verimli dağıtım modeli sağlanıyor. Böylece çalışanlar doğru zamanda, doğru lokasyona ve doğru işe yönlendiriliyor” dedi.

MERKEZE EN YAKIN EKİBİ ANINDA TESPİT EDİYOR

Kocabaş, “Kısacası, bir lojistik firması olarak Turkcell EkipMobil kullandığınızda anlık iş ataması yaparak, işleri, işin yapıldığı konum bilgisi ve görev tamamlama süresiyle görebilecek, raporlayabileceksiniz. İş yüküne ve uygunluğuna göre müşterinize personel yönlendirebilecek, belirli bir bayi veya şubenize, merkeze en yakın ekibi anında tespit edebileceksiniz. Süre ve mesafe ölçümü yaparak, operasyon planlamanızı hızlandırabilecek, müşteri ziyaretlerinin ve bitirilen işlerin detaylı raporlaması ile işinize hız ve verim kazandıracaksınız” şeklinde konuştu.

İHTİYACA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİLİYOR

Turkcell EkipMobil hizmetindeki en önemli farklarından birinin de firmanın ihtiyaçlarına göre uygulamanın kişiselleştirilebiliyor olması olduğunu kaydeden Kocabaş, “Bunun için KSN Lojistik ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğini örnek gösterebiliriz. Turkcell, KSN Lojistik ile işbirliğine giderek firmanın ihtiyaçlarına göre ürüne yeni özellikler entegre etti. Servis ara yüzü üzerinden özel geliştirilen kurgularla, müşteri noktalarının ve ilgi alanlarının sisteme eklenmesi, sık sevkiyat bölgelerinin oluşturulması ve bu bölgelere ilgili çalışanların atanması, nakliye sürecinde gönderilerin anlık takibi, ürün teslimine belirli bir mesafe kala alıcı firmaya uyarı mesajı gitmesi ve alıcı firmanın online takibi gibi yeni faydalar eklendi. Bu yeni uygulamalarla şirketin operasyonel süreçlerinde kalitenin ve güvenliğin yükseltilmesi, ulaştırmanın uçtan uca planlanabilmesiyle işlerine değer katmayı hedefledik. Müşteri hizmet seviyesini arttırdık. İsteyen tüm müşterilerimiz için aynı şekilde kişiselleştirilmiş, butik özellikler ekleyip çıkarmamız mümkün” ifadelerini kullandı.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ HIZLI VE KOLAY

Tukcell’in sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir teknolojiye sahip olduğunu belirten Kocabaş, “Şu anda lojistik sektöründeki kurumsal müşterilerimize saha yönetimi (Araç Takip uygulamaları, EkipMobil, Saha Gücü yönetimi - SFA, Bas Konuş), telemetri çözümleri ile gerek operasyonel anlamda gerekse yönetim süreçlerinde verimlilik ve hız anlamında katkı sağlıyoruz. Sunduğumuz mobil çözümler; bilgi alışverişinin hızlanması ve kolaylaşması, iş süreçlerinin yeniden tanımlanması, insan kaynaklarının etkin yönetimi, çalışanların ve malların güvenliğinin sağlanması, verimlilik ve müşteri memnuniyeti artışı gibi önemli avantajlar getiriyor” ifadesinde bulundu.

OPERASYONEL VERİMLİLİK ARTIYOR

M2M (makineler arası iletişim) teknolojisi ile sundukları Turkcell Akıllı Araç sistemi, saha yönetimi ve yakıt optimizasyonu ile operasyonel verimliliğin artmasını sağladığını ifade eden Selen Kocabaş,  “Şirketlerin araçlarının nerede olduğunu haritada görmelerini, ne amaçla ve ne zaman kullanıldığını ve yakıt tüketimi bilgilerini detaylarıyla kayıt altına almalarını sağlıyor. Operasyonların daha verimli ve etkin yönetilmesini sağlayarak maliyet tasarrufuna katkıda bulunuyor. Toplam akaryakıt maliyetlerini ortalama yüzde 15 azaltıyor. Turkcell Akıllı Araç çözümleri sayesinde sadece trafikteki araçların yakıt tüketiminin azalmasıyla 2013’te 1 milyar TL tasarruf sağlanmış oldu” şeklinde konuştu.

MERKEZDEN BAKIM KONTROLÜ TAKİBİ

Turkcell Akıllı Araç başlığı altında lojistik firmalarına sundukları çözümlerin sadece yakıt tüketiminin azaltılmasıyla sınırlı olmadığını söyleyen Kocabaş, “Örneğin Filo Periyodik Bakım ve Servis Takip Sistemi, araç filolarının merkezden yönetilmesini, periyodik bakım ve kontrollerinin zamanında yapılmasına, kullanımlarının düzenli izlenmesine imkân sağlayan bir sistem. Konteyner Takip Sistemi ise yerel ve uluslararası taşımacılık yapan firmalara yönelik bir çözümümüz. Araç haricinde konteynerlerin takip edilmesini sağlar. Konteynerlerin yeri ve durumları ile ilgili temel bilgileri uzaktan almaya olanak tanır. Bir diğer çözümümüz ise Yük ve Depo Sıcaklık/Nem Kontrol Sistemi. Bu da, sıcaklık hassasiyeti olan ürünlerin (Tavuk, dondurma vb.) dağıtımı ve sevkiyatını kontrol etmek veya araçlarında sıcaklığı uzaktan kontrol ihtiyacı duyan firmalara yönelik bir çözüm. Transit Geçiş Kontrol Sistemi’nin işlevi ise gümrük noktasından giriş yapan ve transit olarak devam etmesi gereken araçların uzaktan takip edilmesi. Bu sistem sayesinde transit geçmesi gereken araçların durdukları yerler ve güzergâhları kontrol altında tutulur” dedi.

Turkcell Ekip Mobil Hizmeti içerisinde yer alan çözümler

•             Geliştirilmiş konum sorgulama teknolojisi (LIS+ Harita Altyapısı)

•             Mobil değerlerin/ varlıkların takibi ve yönetimi

•             Firmaların yazılımlarıyla entegrasyon ile firmaya özel uygulama yaratma seçenekleri

•             Sınırsız POI oluşturma ve yönetimi (Bayi/Şube, Müşteri, Bölge oluşturma)

•             Sınırsız Sanal Çit yerleştirme ve alarm yaratma

•             Raporlama Seçenekleri (Ziyaret,  geçmiş konum & güzergah, iş tarihçesi ve günlük operasyon raporlama)

•             İş durum takip ekranları

•             İş Yönetim uygulaması ile saha ekiplerine task atama&kapatma

•             Trafik yoğunluk haritası

•             Mesaj gönderme

Cengiz TEPEBAŞ - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lastik-jant Haberleri

Petlas yeni ürünü NZ 310’u lojistik dünyasıyla buluşturuyor
Lastik Sektörünün Birliği: TOLDER Kuruldu
Michelin, Fransa'daki iki fabrikasını kapatıyor
Goodyear’dan Kış sezonuna özel lastik kampanyası
Pirelli, en iyi global tedarikçilerini ödüllendirdi