Ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı: E-Lojistik

Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. 2014’te 2 milyon kişinin daha online alışveriş...

Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. 2014’te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girmesi bekleniyor. E-alışverişin artmasıyla birlikte büyüyen e-lojistik sektörü hakkında konuşan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, “50 milyar TL’lik hacme ulaşması beklenen e-lojistik sektörü ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı olarak görülüyor” dedi.

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte 2013’te 30 milyar TL’lik bir hacme ulaşan e-ticaret sektörünün 2014 yılında yüzde 30’luk büyüme ile 50 milyar TL’lik hacme ulaşması bekleniyor. Toplam perakende içindeki oranı yüzde 2 civarında bulunan e-ticaret, maliyetleri düşürdüğü için hem tüketici hem de e-ticaret yapan firmalar için önemli avantajlar sunuyor. Son yıllarda online alışveriş sitelerinin artışı ve e-ticaret firmalarının gelişmesine paralel olarak e-lojistik de önemli bir atılım dönemi yaşıyor.

E-Lojistik  hız, uzmanlık ve ileri teknoloji gerektiriyor

Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonunun internet üzerinden alışveriş yaptığını ifade eden Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş konuyla ilgili olarak; "2014’te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girmesi bekleniyor. Sertrans Logistics olarak, e-ticaretin bu potansiyelini gözlemleyerek son yıllarda e-ticaret lojistiğine yönelik ciddi yatırımlar yaptık. Hadımköy’deki 42 bin 500 metrekarelik kapalı alanımızın 18 bin metrekaresini ve Samandıra tesislerimizdeki 10 bin metrekarelik depolama alanımızı sadece e-ticaret lojistiği hizmetlerimize ayırdık. Müşteri yazılımlarına entegre olabilen, yüksek teknoloji gerektiren ileri IT uygulamalarını ve altyapılarını hayata geçirdik. 2014 yılında e-lojistiğin en büyük oyuncusu olmayı hedefliyoruz. Şu anda e-lojistik bizim en önemli iş alanlarımızdan biri haline geldi. E-ticaret alanında lojistik hizmet sunabilmek için çok güçlü otomasyon teknolojileri sistemine sahip olmak gerekiyor. Hız, uzmanlık ve ileri IT teknolojileri gerektiren e-ticaret lojistiğinin mutlaka sektörün dinamiğini bilen firmalar tarafından yapılması gerekiyor” dedi.

 LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Ticaret Bakanlığı ‘NCTS Faz 5’ krizine çözüm için harekete geçti
Capella Logistics, Fransa taşımalarını 2 yılda yüzde 200 artırdı
Mars Hava ve Deniz Kargo, iki fuara 339 Türk markasını taşıdı
Arkas Lojistik Grubu’nun yeni yatırımları 2025’de sahada olacak
15. Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu