90’ların ortasından 2000’li yılların başlarına kadar, gelecekte geçen herhangi bir bilim kurgu filminde yeni dünya tasviri görmüş veya otomobillerin gelecekte nasıl olabileceklerine dair kafa yormuş olabilirsiniz. Tesla, son yıllarda geliştirdiği otomobillerle ve ağır vasıtalı araçlarla, tam da akılınızdaki o imaja uyan işler başarıyor.
Pek çok geleneksel üretici, (Volkswagen, Jaguar, BMW vb.) Tesla’ya muhtemel rakip olabilmek adına piyasaya sürecekleri elektrikli arabaları Cenevre Otomotiv Fuarı’nda henüz tanıttılar. Bu araçlar iddialı olsalar da geleneksel firmaların Tesla’ya yetişmek için yemeleri gereken 40 fırın ekmek var. Çünkü sahip oldukları bütün fabrikalar, petrol yakıtı ile çalışan otomobil üretmek üzerine kurulu. Tüm fabrikaları yıkıp yerlerine elektrikli araçlar için tesisler kurmak, düşündüğünüzden daha maliyetli ve uzun süreler alıyor. Tesla ise binek otomobil, SUV, kamyonet, spor otomobil gibi sınıflarla birlikte artık tır bile üretiyor.
Sadece 3 ay önce tanıtılan tam elektrikli Tesla Semi tırı bugüne kadar binlerce ön sipariş aldı
CEO Elon Musk, araçların taşıyacakları ilk yükleri de açıkladı. ABD’nin Nevada eyaletindeki yüksek bölgelerde bulunan batarya üretim merkezi, Tesla’nın alt kuruluşu olan Gigafactory’den alınacak bataryalar, şirketin Kaliforniya’daki merkez fabrikasına Tesla Semi’nin iki farklı modeliyle taşınacaklar. Bu, her iki modelin de ilk kez kargo taşıdıkları yolculuklar olacak.
Elon Musk’ın girişimleri yollarda, yer altında ve uzayda insanoğlunun üretim ve gerçeklik sınırlarını belirlemeye devam ediyor. Tesla Semi, bir otomobil kadar rahat kullanılabilen, otopilot seçeneğine sahip gelişmiş bir araç.
Webtekno