En büyük 'yerli feribot' hizmete girdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tatvan'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotunun tamamen Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru olduğunu söyledi.

Tatvan Tersanesi'nde yaptırılan feribotun 136 metre uzunluğunda olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"Feribot 136 metre uzunluğunda ve tamamen Tatvan'da yapıldı. Önce tersane yaptık sonra bu feribotu tamamladık. Mayıs ayında devralacağız. Tamamen Türk mühendislerin projelendirdiği, Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru bir iştir. Kıt şartlarda böyle önemli bir projeyi gerçekleştirmek büyük bir başarıdır. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. İnşa aşamasında buraya yurt dışından makine getirmeye karar vermişlerdi. Ben yüklenici firmaya 'buraya yerli makine kuralım' dedim. Eskişehir'de bunları inşa ettik, her biri 8 bin beygir gücünde olan bu makineleri feribotta kullandık. Tamamen yerli makineler kullanıldı. Yakıt tasarrufu da önceki feribotlara oranla yüzde 60 daha fazla."
Yıldırım, yüksek manevra kabiliyeti sayesinde feribotun kendi etrafında 360 derece dönebildiğini ifade ederek, bunun yanaşma sırasında yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığını kaydetti.
Yıldırım, "Taşıma kapasitesi önceki feribotlara oranla 3 kat daha fazla. İnşallah bunların devreye girmesiyle büyük bir ihtiyaç karşılanacak. Bu aslında deniz üzerine inşa edilmiş bir demiryoludur. Bunu böyle görmek lazım. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. Biz bir adım daha öteye gittik ve trenleri denizin altından geçirdik. Şimdi de arabalar geçecek" diye konuştu. 

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti