Eurasia Rail, 11. kez Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Olacak

2023 yılında, 61 ülkeden toplam 10.603 ziyaretçi ve 17 ülkeden 212 katılımcıyı ağırlayan Eurasia Rail, yeni yılda da rekor katılımcı ile buluşmak için gün sayıyor.

2025 yılında 11. kez düzenlenecek olan Eurasia Rail, sektör devlerini ve profesyonel ziyaretçileri tek çatı altında toplayan en önemli platform olarak yerini korumaya devam ediyor. 2011 yılından bu yana Avrasya bölgesinde sektörün nabzını tutmakla kalmayıp mevcut ilişkilere ve yeni iş birliklerine olanak sağlayan fuar, dünyanın önde gelen demiryolu otoritelerini buluşturuyor.

Hem katılımcılar hem de ziyaretçiler; demiryolu taşımacılığına yönelik son gelişmeler, yenilikler ve teknolojilerle birlikte sektörde karşılaşılan zorluklar, bu zorluklara karşı üretilen olası çözümler hakkında detaylı bilgiye ve uzman görüşlerine, fuar programı boyunca gerçekleştirilecek konferans ve seminerler vasıtasıyla ulaşabilecekler.

10. Eurasia Rail Fuarı, 61 Ülkeden 10.603 Ziyaretçiyi Ağırlayarak Demiryolu Sektörünü Bir Araya Getirmişti

2023 yılında 10’uncusu gerçekleşen Eurasia Rail Fuarı’nda 3 gün boyunca 17 farklı ülkeden 212 yerli ve yabancı katılımcı ile 10.603 ziyaretçi ağırlandı. Bir önceki yıla göre toplam ziyaretçi sayısını %38, uluslararası ziyaretçi sayısını ise %174 artıran fuar, 1.690 uluslararası satın almacıya ev sahipliği yaptı.

VIP Alım Heyeti programı kapsamında, Cezayir, Azerbaycan, Bulgaristan, Kanada, Çin, Kolombiya, Çekya, Mısır, Fransa, Gürcistan, Almanya, Gana, Hindistan, İtalya, Kosova, Moldova, Nijerya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, İspanya, BAE, İngiltere, Özbekistan gibi 34 ülkeden 203 profesyonel satın almacı, yeni iş birliklerine imza atmak için katılımcılarla bir araya geldi.

Eurasia Rail’de Demiryolları Sektörünün Bugünü ve Geleceği Masaya Yatırılacak

3 gün boyunca fuarla eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlik programı kapsamında bu sene Eurasia Rail, sektörel iş birliklerine, ticari ortaklıklara, uluslararası anlaşmalara, ulaşım araçlarında yeni nesil sistemlere ve teknolojilere, başarı hikayelerine ve pazarlama stratejilerine yönelik oturumlara ev sahipliği yapacak.

Dünya üzerinde raylı sistemlerin hızlı, ekonomik, çevre dostu, güvenli ve çağdaş sistemler olmalarından dolayı her geçen gün daha da önem kazandığının altını çizen Eurasia Rail Fuar Direktörü Semi Benbanaste, Türkiye’nin ulaştırma alanındaki yatırım planlarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye, özellikle son yıllarda yapılan devasa yatırımlarla demiryolu sektöründe bölgesel ve uluslararası alanda güçlü bir oyuncu haline geldi. ‘2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve Yol Haritası’ doğrultusunda gerçekleştirilen projeler, demiryolu taşımacılığında ülkemizi sürdürülebilir ve çevre dostu bir geleceğe taşıyor. Kamu altyapı yatırımları içinde ulaştırma yatırımları, yüzde 32 ile en yüksek payı almaya devam ediyor. 2025 yılında da 340 milyar TL ile kamu yatırımları içinde en yüksek payı yine ulaştırma yatırımları alacak. Ulaştırma yatırımları içinde demiryolu yatırımlarının payı ise 2024 yılında yüzde 60’ı geçti. 2025 yılında da yüzde 60’ı aşan pay ile 210 milyar TL’lik bir yatırım planlanıyor. Ayrıca kent içi metro ve hafif raylı sistem yatırımlarına devam eden yerel yönetimlerin 2025 yılında bu alandaki yatırımlarını 50 milyar TL’ye ulaştırması bekleniyor.”

Türkiye’nin Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem araç üreticilerinden birine dönüştüğünü vurgulayan Benbanaste, bu yıl düzenlenecek Eurasia Rail hakkında şunları söyledi: “Uluslararası standartlarda yeni nesil lokomotifler, dizel ve elektrikli tren setleri, yolcu ve yük vagonları; cer konvertörü ve motor, dizel motor, tren kontrol yönetim sistemi gibi ana, kritik ve alt-üst ürünleri ülkemizde üretiliyor. Ayrıca ilk milli elektrikli tren setleri de hizmete alındı. Yüzde 70 yerlilikle üretilen sürücüsüz milli metro aracı raylara indirildi. Demiryolu yük taşımacılığında lojistik merkezlerin gelişimi sürüyor. İşletmecilik yapılan lojistik merkez sayısı 14’e, kapasitesi de 14,5 milyon tona ulaştı. Yeni hat ve yüksek hızlı tren işletmelerinde çevre hassasiyetine azami önem veriliyor. 4-10 yıllık orta vadede demiryollarında tükettiğimiz enerjinin yüzde 35’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanacak. Yeni hatlar, hızlı tren projeleri ve milli elektrikli üretim tren setleri gibi demiryolu sektöründeki birçok gelişme hem iç pazardaki bağlantıları güçlendirmekte hem de Türkiye'yi uluslararası taşımacılığın kritik bir merkezi haline getiriyor. Eurasia Rail fuarında, bu alandaki dönüşüme tanıklık etmek ve sektördeki yenilikleri ziyaretçilerle buluşturmak bizim için büyük bir onur. 2025 yılında 11.kez gerçekleştireceğimiz Eurasia Rail’de demiryolu sektörüne ve ülke ekonomisine büyük katkı sunmaya hazırlanıyoruz.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Demiryolu Haberleri

Çin-Türkiye Lojistik Hattı Pasifik Eurasia ile Güçleniyor
Adaray Treni ilk seferine çıktı
Haydarpaşa ve Sirkeci garları boşaltılıyor: 7 gün süre verdiler
Pasifik Eurasia DTİ, yılda 750 bin ton ihraç yükü taşımayı hedefliyor
Raylar, OSB’lere bağlanacak; Türkiye’nin ihracatı katlanacak