Geleceğin Mesleği Lojistik!

Lojistik sektörü rekora koşarken Beykoz Lojistik MYO yeni öğrencilerini bekliyor!Küresel çapta dünya lojistik sektörünün 10 trilyon dolara yakın bir...

Lojistik sektörü rekora koşarken Beykoz Lojistik MYO yeni öğrencilerini bekliyor!

Küresel çapta dünya lojistik sektörünün 10 trilyon dolara yakın bir hacme sahip olduğu tahmin ediliyor.

Yaklaşık 300 milyar TL’lik bir hacme ulaşan Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ise son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti.

“Türkiye uluslararası lojistik üssü olacak!”

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu yetkilileri, Türkiye’nin uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerlediğini ve buna bağlı olarak sektörün iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyacağını belirtiyor. Coğrafi yapısı sebebiyle kara, deniz ve hava taşımacılığının önemli bir noktasında yer alan Türkiye’de, lojistik sektörünün gelişmesiyle beraber yetişmiş insan gücüne ihtiyaç da her geçen gün artıyor.

2023 hedeflerinde 500 milyar dolar ihracat ve 750 milyar dolar ithalat ile önemli bir büyüme hedeflendiğini, bunun lojistik sektörü için de geçerli olduğunu belirten Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna, lojistikte yetişmiş insan gücü talebinin büyüyeceğini söylüyor: “Önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında lojistik sektöründe çalışan personel sayısının en az 2 kat artması öngörülüyor.”

“İstihdam iki kat artacak, işte sektörün ihtiyaç duyduğu personel profili!”  

Bugün için lojistik sektöründe 500 bin kişinin istihdam edildiği belirtiliyor ve sektörün ciddi anlamda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyduğu vurgulanıyor. Yetişmiş insan gücü sorunu sektörün en önemli sorunlarından biri olarak görülüyor.

Bugün Türk lojistik sektöründe yaklaşık 50 bin kişilik nitelikli eleman açığı olduğu biliniyor. Ulusal ve uluslararası lojistik firmaları ise nitelikli, eğitimli çalışana ihtiyaç duydukları konusunda görüş birliği yaparken, işe alım sırasında tercihlerini sektöre hakim, bilgi ve eğitim açığını kapatmış, uluslararası deneyime açık ve yabancı dil yetisine sahip adaylardan yana kullandıklarının altını çiziyor.

“Beykoz Lojistik MYO’dan tüm kontenjanlar %50 Burslu!”

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu sınırlı sayıda tam burslu kontenjanlarının dışında ki tüm programlarında kontenjanlarını %50 burslu olarak açıkladı.

Sadece lojistik temasına odaklanmış, tüm programlarını lojistik sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla tasarlamış, tüm enerjisini buna yönelten bir kurum olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bu alandaki boşluğu doldurmak üzere mesleki tematik eğitimin sadece teorik bilgiye dayalı olarak icra edilemeyeceği, yanında uygulamanın da olması gerektiği inancıyla, “Yaparak Öğreniyorum” felsefesi ile eğitim uygulamalarını yeniledi, meslek eğitiminin yeniden şekillenmesi için öncülük görevini üstlendi. Mesleksel Beceriler Geliştirme Merkezi, Simülasyon Uygulama dersleri ve Proje/Sokak Laboratuvarı Uygulamaları ile öğrencilerini iş dünyasının gerçeklerine doğrudan hazırlayan okul, uzmanlara göre 50.000 kişilik çalışan açığı bulunan Lojistik sektörünün tek vakıf meslek yüksek okulu kimliğine sahip.

Lojistik sektörünün çeşitlenmesi ile birlikte niş alanları da eğitim programına katan okul, bu sayede az bulunur mezunları iş dünyasına kazandırıyor. Lojistiğin tüm modlarına eleman yetiştiren yüksekokulda Lojistik ve Dış Ticaret bölümlerinin yanı sıra Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Deniz Liman İşletmeciliği, Raylı Sistemler gibi bölümler öne çıkıyor.

Detaylı bilgi için: www.beykoz.edu.tr | aday.beykoz.edu.tr  444 25 69 |bilgi@beykoz.edu.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Mercedes’in “EML’miz Geleceğin Yıldızı” öğrencilerinden bir dizi ziyaret
Beykoz Üniversitesi ile Lojider anlaştı
Rahmi Koç'tan denizcilik öğrencilerine buggy jesti
CILT Türkiye, vizyon dersleriyle gençlerin vizyonunu genişletiyor
TKKD, kılavuz kaptan eğitimi vermesi için yetkilendirildi