Globelink Ünimar'a bir kez daha Great Place to Work sertifikası

Lojistik sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan Globelink Ünimar, geliştirdiği insan kaynakları stratejileri ve uygulamalarıyla Great Place to Work sertifikasını bir kez daha almaya hak kazandı.

Dünyanın önde gelen insan kaynakları araştırma enstitülerinden olan ve 1992 yılından bu yana kurum kültürü üzerine yürüttüğü çalışmalarla bilinen Great Place to Work, sertifika almaya hak kazanan şirketleri kamuoyuna duyurdu. Lojistik ve tedarik zinciri sektörünün öncülerinden olan Globelink Ünimar, gerçekleştirdiği kültürel dönüşüm ve uygulamaya koyduğu insan kaynakları stratejileriyle küresel bağımsız araştırma kurumu tarafından verilen Great Place to Work sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifika sürecinde, kurum kültürü ve çalışan deneyiminin değerlendirilmesi için çalışanların katılımlarıyla detaylı anketler yapıldı. Sertifika, 2023 yılı boyunca geçerli olacak.

1994 yılında kurulan ve müşterilerine uçtan uca entegre lojistik hizmetleri sunan Globelink Ünimar, geçtiğimiz yıl da yapılan çalışan değerlendirmeleri sonucunda sertifika almaya hak kazanmıştı. Bu yıl yürütülen araştırmalar sonucunda da Great Place to Work sertifikası alan şirketler arasına giren Globelink Ünimar, üst üste iki yıl aynı başarıyı göstererek alandaki istikrarını sürdürdü.

Küresel ölçekte otorite olarak kabul edilen Great Place to Work, kurum kültürü ve çalışan deneyimi özelinde yürüttüğü araştırmalarla bir marka değeri olarak biliniyor. Lojistik sektöründe otuz yıla yaklaşan tecrübesiyle Globelink Ünimar, insan kaynakları departmanı tarafından uygulamaya konulan süreçler ve kültürel dönüşüm stratejileri ışığında başarı sağlamaya devam ediyor.

İki yıl üst üste Great Place to Work sertifikası alma başarısı gösterdiklerini vurgulayan ve geliştirdikleri kültürel dönüşüm stratejilerine dikkat çeken Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Levent Terzi, “Globelink Ünimar olarak, insan kaynakları stratejilerimiz, uygulamalarımız ve kültürel dönüşüm adımlarımız sonucunda Great Place to Work sertifikasını üst üste ikinci kez almaya hak kazandığımız için oldukça mutluyuz. Kurum kültürü alanında uluslararası bir otorite olarak kabul edilen böylesi saygın bir araştırma kurumu tarafından aldığımız sertifika insan odaklı stratejilerimizin güzel sonuçlar verdiğini de gösteriyor. Süreçteki destekleri için İcra Kurulumuza, çalışmaları için insan kaynakları departmanımıza ve sertifikayı almamıza destek olan tüm Globelink Ünimar çalışanlarına teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde de insan kaynakları alanındaki yenilikçi çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Sektördeki nitelikli genç iş gücünü artırmak ve kurum kültürünün devamlılığını sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri Unique Steps projesi ile Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandıklarına da dikkat çeken Levent Terzi şunları kaydetti:

“Globelink Ünimar olarak, nitelikli iş gücünün sektörle buluşturulması ve genç yeteneklerin lojistik sektörüne kazandırılması amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyoruz. Unique Steps projesi de bu anlayışımızın bir yansıması olarak görülebilir. Öte yandan kurum içindeki çeşitliliğin kurum kültürünü beslediğini düşünüyoruz. Kadın çalışanlarımız, çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 50’lik kısmını oluşturuyor. Globelink Ünimar olarak, eşitlikçi ve insan odaklı yaklaşımımızı koruyarak gelişimimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu
UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha