Gümrüklerde bekleme çilesine son

Dünyanın 46 ülkesinde kabul görmüş AEO Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası ile Nakliye Firmaları artık İç Gümrük İdarelerine gitmeyecek, Gümrük kapılarında beklemeyecek.

Türkiye, Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde yürüttüğü uyumlaştırma çalışmaları çerçevesinde Yetkilendirilmiş Yükümlü uygulamasını başlatarak, tüm dünyada sürmekte olan “ticareti kolaylaştırıp hızlandırma” çalışmalarına başladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin Alberk Qa Technic Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme firmasıyla imzaladığı protokol ile UND’nin üyesi olan taşımacı firmalar AEO – Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası kapsamında elde edecekleri “İzinli Gönderici Statüsü” sayesinde iç gümrük idarelerinde ve gümrük kapılarında yaşanan beklemelerden, gecikmeli teslimlere kadar birçok sorundan kurtulmuş olacaklar. Gümrüklerdeki zaman kaybına son verecek ve gümrük süreçlerini basitleştirerek ticari faaliyetlere büyük ivme katacak bu statü, firmaları rekabette bir adım öne taşıyacak.

ISO 27001 Bilgi Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgelerine sahip olmayı şart koşan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” ve taşımacılarımızı ilgilendiren “İzinli Gönderici Statüsü” dünyanın 46 ülkesinde kabul görmüş durumda. UND’nin Alberk Qa Technic Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme firmasıyla imzaladığı protokol kapsamında ISO 27001 ve ISO 9001 belgeleri UND üyelerine özel olarak düzenlenen toplu eğitim hizmeti kapsamında çok uygun maliyetler ile elde edilebilecek.

Sınır kapısından geçiş 1 saate inecek; Kapıkule’de yaklaşık 3000 araç işlem görebilecek

Çobantur, Greeneks, Karakuş ve Ulusoy ‘dan oluşan 4 firma ile başlattıkları AEO Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü kapsamında İzinli Gönderici Sertifikası alımını destekleme projesi imza töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener:

“Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası dünyanın 46 ülkesinde uygulanmaya konulmuş durumda. ABD ve AB Ülkeleri başta olmak üzere bu belgeye sahip olan firmalar diğer firmalardan daha güvenilir, saygın ve ticari itibarı olan firmalar olarak kabul ediliyor ve gümrük kapılarında işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebiliyorlar. UND’nin hedefi, batı sınır kapılarından geçişin 1 saate indirilmesi ve bu kapılardan günde ortalama 3000 aracın işlemlerini tamamlayıp geçebilmesinin sağlanmasıdır.”

Yetki belgesinin sağladığı avantajları da toplantıya katılan üyelere aktaran Şener:

“Bu yetkiye sahip olan üyeler; İç gümrük idarelerine gitmeden kendi tesislerinden araçlarının ihracat ve gümrük işlemlerini tamamlama, sınır kapılarında beklemeksizin tanınan öncelik kapsamında çıkış işlemlerini öncelikli olarak tamamlama, ithalatta gümrük idaresine gitmek yerine doğrudan kendi tesislerinde aracı boşaltma; belge ve araç kontrol oranlarının azalması ve gerekli olması durumunda firmaya öncelik tanınması, kontrol işlemlerinin kendi tesislerine gelecek olan muayene memurları tarafından yapılması, azaltılmış zorunlu bilgilerden oluşan özet beyan verme gibi imkânlara sahip olacaklar” dedi.

Şener ayrıca, UND, başlatmış olduğu bu proje ile üyelerine toplu eğitim hizmeti sağlayarak daha ekonomik ve daha hızlı sistemler kurulmasını sağlayacak. Hedefimiz yıl sonuna kadar Yetkilendirilmiş kuruluş sayısını 20’ye çıkarmaktır” dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Transit sistemin güncelleme kuyruğu 25 km'yi aştı
İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı