Havayolları geniş uçakla kâr edecek

Gelecekte şirketlerini daha kârlı bir hale getirmek isteyen, bu amaçla küçülen ve harcamalarında kesintiye giden havayolları, şimdilerde en büyük yatırımlarını...

Gelecekte şirketlerini daha kârlı bir hale getirmek isteyen, bu amaçla küçülen ve harcamalarında kesintiye giden havayolları, şimdilerde en büyük yatırımlarını “geniş gövdeli uçaklara” yönlendirmiş durumda.

Dünyanın önde gelen iki uçak firması olan Airbus ile Boeing, geniş gövdeli yeni modelleri için üretimlerini hızlandırmanın ve kapasite artırımının yollarını ararken, Lufthansa, JAL (Japonya Havayolları) ve Güney Afrika Havayolları, yolcu kapasiteleri 250 ile 525 arasında değişen uçaklar için siparişlerini yoğunlaştırdı. Ayrıca geçen hafta Singapur Havayolları’nın (SIA) 30 Airbus A350, 30 adet de Boeing 787’den oluşan 17 milyar dolarlık sipariş verdiği açıklandı.

 

Havacılık değişim sürecinde

Nisan ayında 36 aret A350 ve Boeing 787 satın alan İngiliz Havayolları’nın sahibi IAG şirketi CEO’su Willie Walsh, havacılık sektörünün tamamen değişim içine girdiğini, gelecekteyse günümüzden tamamen farklı bir hale geleceğini söyledi. Walsh, “Gelecekte bu sektörün nasıl olacağını tahmin etmeye çalışanlar, önüne beyaz ve boş bir sayfa almalı” dedi.

Airbus, nisan ayı itibariyle elinde uzun menzilli 616 uçak siparişi bulunduğunu söylerken, birçok şirketin de alım için sırada olduğunu kaydetti. JAL, 45 uçağını 777X veya 787 Dreamliner’la değiştirmeyi görüşürken, Lufthansa da Airbus ve Boeing’e verdiği 50 uzun menzilli uçak siparişlerine yenilerini eklemeyi düşünüyor.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

En çok ülkeye uçan THY, Guinness dünya rekoru kırdı
Pegasus Hava Yolları’ndan tarihi uçak siparişi
BookingAgora ve Lufthansa arasında iş birliği!
SunExpress, 2025 Yılında Birleşik Krallık’ta Büyüyor
Hava taşımacılığı geliri 1 trilyon doları, yolcu sayısı da 5.2 milyarı aşacak