Havayolu taşımacılığına tavan fiyat getirilebilir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayolu taşımacılığında bilet fiyatlarına tavan fiyat sınırlaması getirilebileceğini...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayolu taşımacılığında bilet fiyatlarına tavan fiyat sınırlaması getirilebileceğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bayram veya resmi tatillerde bilet konusunda fırsatçılık olabiliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tavan fiyatı getirebilir. Bu konuda çalışma yapılıyor." dedi. Türkiye'nin karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve haberleşme sektörüne ait 2023 hedeflerinin tartışılacağı 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın tanıtım toplantısı Anadolu Hisarı'ndaki kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörünün bilet fiyatlarını değerlendirdi. Yıldırım, "Bayram veya resmi tatiller, sadece Türkiye'de değil dünyada da taşımacılar en fazla bu dönemlerde iş yapıyor. Burada biraz fırsatçılık oluyor. Bunun yolu arz talep dengesini sağlamak. Bir de vatandaşlarımızın seyahat programlarını önceden planlaması gerekiyor. İki ay önceden alınca indirimli olarak alınır. Bugün iki saat sonra karar veriyoruz seyahat etmeye. Avrupalılar buna şaşırıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tavan fiyatı getirebilir. Bu konuda da zaten bir çalışma içerisine girdiniz. Maliyet bazlı bir çalışma. Fırsatçılık ayrı bir şey, arz talebin buluşması ayrı bir şeydir. İş fırsatçılığa dönüşürse, aynen bu maça giderken bilet bulmaya benzer. Bu konuda kural var. Bu kuralları daha etkin hale getirmek istiyoruz. Piyasalara müdahale etmek en son tercih edilecek bir iştir. Piyasa kendi makul anlayışı içerisinde dengesini bulması lazım." ifadelerini kullandı.

3. havalimanı ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü dile getiren Yıldırım, "Dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesini geçtiğimiz aylarda ihalesini yapmıştık. Yüklenici ortaklık çalışmalarını sürdürüyor. Bu arazi bilindiği gibi kömür çıkarılan bir arazi. Dolayısıyla arazide çok ciddi bir örselenme var. Dağlar oluşmuş, çukurlar oluşmuş. Sadece iş makinelerini girip yapacağı iş değil, özel makineler sipariş verildi bu yüzden. Bütün bu işler bittikten sonra çalışmalar bitecek. Bu çalışmalar da işin daha hızlı yapılması içindir. Yoksa çalışmalar fiilen başladı. Bizler bu konuda zaman kaybına meydan vermemek için her türlü katkıyı sağlıyoruz. İlk etabın tamamlanması 42 ay sürecek." şeklinde konuştu.

“3. KÖPRÜ PROJESİ BEKLEDİĞİMİZDEN DE İYİ GİDİYOR”

3. köprü ile ilgili gidişatın çok iyi olduğunu belirten Yıldırım, "3. köprü ile ilgili gidişat çok iyi. Köprü kuleleri çıkmaya başladı. Hiç ara vermeden yükselerek gidiyor. Şu anda çok iyi durumdayız. 322 metre ile dünyanın en uzun kuleleri olacak. Ayrıca platform genişliği olarak üzerinden tren geçen tek köprü olacak. Yol yapımları da devam ediyor. Proje beklediğimizden biraz daha ileri bir seviyede gidiyor." diye konuştu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

En çok ülkeye uçan THY, Guinness dünya rekoru kırdı
Pegasus Hava Yolları’ndan tarihi uçak siparişi
BookingAgora ve Lufthansa arasında iş birliği!
SunExpress, 2025 Yılında Birleşik Krallık’ta Büyüyor
Hava taşımacılığı geliri 1 trilyon doları, yolcu sayısı da 5.2 milyarı aşacak