Haydarpaşa ve Sirkeci garları boşaltılıyor: 7 gün süre verdiler

İstanbul'un tarihi yapılarından olan ve senelerdir özelleştirme girişimleri tepki çeken Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının kiracılarına, yedi günde tahliye yazıları gönderildi. Yazılar, Kültür Bakanlığı’nın iki garı TCDD'den devralması sonrası yollandı.

İstanbul’un simgelerinden olan Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi sonrasında kiracılara yedi gün içinde tahliye için 'acele' damgalı yazılar gönderilmeye başlandı. TCDD'nin gönderdiği yazılarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında taşınmazların yeniden değerlendirileceği belirtilerek 7 gün içinde işyerlerini boşaltmaları istendi.

TCDD ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ağustos ayında imzalanan protokolle, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garları 29 yıllığına 80.5 milyar TL’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmişti.

'DAVALARIN SONUÇLARI BEKLENMİYOR, BU NEYİN ACELESİ?'

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Murat Oral, Cumhuriyet gazetesinde yaptığı açıklamada yazıların bütün kiracılara gittiğini belirtti: "Demirspor’un tesislerine gitmiş. Sirkeci’de restoranlara gitmiş. Lojmanlara gitmiş. 7 gün içinde bu yerleri boşaltmalarını istiyorlar" bilgisini veren Oral, "Ev sahibi ya da işyeri sahipleri bir haftada kiracılarını çıkarabiliyor mu? Bu olabilecek bir şey mi?” diye sordu.

Protokolün yürütmesinin durdurulması ve iptali için 4 dava açıldığını anımsatan Oral, “Neden bu davaların sonucu beklenmiyor? Bu neyin acelesi?”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Demiryolu Haberleri

Pasifik Eurasia DTİ, yılda 750 bin ton ihraç yükü taşımayı hedefliyor
Raylar, OSB’lere bağlanacak; Türkiye’nin ihracatı katlanacak
"Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul 80 dakika olacak"
286 iltisak hattıyla 8 ayda 7,8 milyon ton yük taşındı
Yüksek Hızlı Tren, Geceleri Yük Taşıyacak