HCD10 Hellion konsept otomobili

Hyundai, sürekli gelişen teknolojisiyle yepyeni tasarımlar ve modeller üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda...

Hyundai, sürekli gelişen teknolojisiyle yepyeni tasarımlar ve modeller üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda dünya tanıtımı gerçekleştirilen "HCD10 Hellion" konsept otomobili, sıradışı tasarımıyla Hyundai'nin gelişmiş teknolojisini en iyi şekilde bir araya getiriyor.

Hyundai'nin üç kapılı Hellion konseptinin tasarımını geliştiren Hyundai Dizayn ve Teknik Merkezi Tasarım Şefi Joel Piaskowski, araçla ilgili olarak, "HCD10 Hellion, çok farklı zevkleri bulunan ancak kendine özgü bir tasarım arayan müşteriler için hazırlandı. Tüketicinin kafa yapısı ve davranışları, artık firmaların yeni segmentleri belirlemede öncelikli olarak üstünde durduğu konuların başında geliyor. Hellion konsepti de bu kişilere fazlasıyla hitap ediyor ve Hyundai'nin model yelpazesine yeni bir tutum kazandırıyor. Hellion'u esrarengiz, yerinde duramayan, deli dolu ve kişiliğini açıksözlülükle ifade eden bir araç olarak tanımlamak yanlış olmaz" dedi.

Hellion'un yapısı, tasarım merkezi tarafından aracın görsel gücünü yansıtmak için güçlü kuşakların kullanıldığı sert yapılı bir sırt çantasına benzetiliyor. Bu fikirden yola çıkılarak oluşturulan yapıda, Hellion'un güvenlik kafesini oluşturmak için 3 adet çok hafif alaşımdan hazırlanan kuşaklar bulunuyor. Bu kuşaklar, daha çok insan vücudunda bulunan kaburgalara benzetiliyor. Bu kaburgalar ise, sörf tahtası şeklindeki asma omurgaya bağlanıyor. Hellion'un bu şekilde oluşturulan göğüs kafesi, hem yolcularını koruyor hem de görsel açıdan oldukça güçlü bir yapı sergiliyor. Gövde üstüne insan derisi gibi kaplanan sac kaldırıldığında, altından çıkan bu kaburgalar Hellion'u organik bir güç simgesine dönüştürüyor. Bu da Hellion'u, yolcularını en güvenli şekilde koruyan bir kahramana dönüştürüyor.

Hyundai HCD10 Hellion'un ön tasarımı, gelecekte çıkacak 4x4 modellerinde kullanılması planlanan organik yapının nasıl olacağı hakkında ipuçları veriyor. Heybetli bir duruşa ve iddialı bir yüze sahip olan Hellion'un keskin çizgilere sahip ön farları ise ızgaraya doğru konumlandırılmış. Şişkin ön kaput üstünde bulunan hava giriş kanalı ve yanlarda motor bölümüne daha rahat ulaşmak için konulan mandallar, özellikle ralli otomobillerini hatırlatıyor. Eğimli ön cam, aracın sportif karakterini tamamlarken güçlü bir profile kavuşmasını da sağlıyor. Ön ve arka tamponda gövde renginden farklı renkte kullanılan parçalar ve alt kısımdaki alüminyum bölümler agresifliği artırıyor.

Hellion'un arka tasarımı da çarpıcı görünüme sahip. Arka stoplar, arka camın yanında bulunan küçük camların üstüne yerleştirilirken şişkin çamurlukların üstündeki kelebek cam da Hellion'un ferah bir kabine kavuşmasını sağlıyor. Çift krom egzoz çıkışı ise tampon ile alüminyum kaplama arasında yer alıyor. Hyundai Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Marc Mainville ise, "HCD10 Hellion'un boyutları, aracın sağlam görünmesini ve durmasını sağlıyor. Lastiklerin en köşeye yerleştirilmesi, off-road görünümü, alüminyum kaplamalar, şişkin çamurluklar ve çeki demirleri, Hellion'un gücünü ortaya koyuyor" dedi. Sökülebilir kanvas tavan, Hellion'un bağımsız ruhunun en iyi göstergelerinden biri. Kamuflaj görünümlü bu kumaşı isteğe bağlı olarak farklı bir desenle almak mümkün. Ünlü ralli yarışını hatırlatan Dakar Altın Sarısı renge sahip Hellion'un Teflon kaplamalı 20 inçlik alüminyum jantları iki parçadan oluşuyor.

Hellion'un iki bölüme ayrılmış tasarımı ve üç kapılı yapısı, kabindeki yolcuların derli toplu ve fonksiyonel bir kabine oturmalarını beraberinde getiriyor. Kabin dizaynından sorumlu Baş Tasarımcı Martin Frost, "Hyundai HCD10 Hellion, bir konsept otomobil olmasına rağmen iç ve dış tasarımının uyumu açısından özel bir dizayn temasına sahip. Dış tasarımdaki çizgiler, kabin içinde de kullanılarak genişlik ön plana çıkarıldı" diyerek aracın kullanışlı bir kabine sahip olduğunu söylüyor. Dış kısımdaki kuşaklar, önden ve üstten geçerek içerideki yolcuları güvenlik altına alıyor. Orta konsolda ise iç ışıklandırma kontrolleri ve arka yolcular için LCD monitör bulunuyor. Tavanda kullanılan kamuflaj kumaş, dört yolcu için hazırlanan bucket tipi yarış koltuklarında da belirli bölümlerde yer alıyor. Kabindeki beyaz şeritler, mat alüminyum kaplamalar ve Çöl Siyahı renk, aracın derli toplu ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Kullanışlı bagaj hacmi ve saklama gözleri sayesinde her türlü eşyanın rahatlıkla taşınıp saklanabildiği Hellion'da, araç içindekilerin maceralarını yürürken de sürdürebilmeleri için koltuklara yerleştirilen ve tek düğmeyle yerinden çıkartılabilen fonksiyonel sırt çantaları da bulunuyor. Bunun yanı sıra koltuk önlerinde gizli çekmeceler ve orta konsolda gözler yer alıyor.

Hyundai HCD10 Hellion'da, bozuk zeminlerde sürüş için sürücüye destek olan tüm sistemler mevcutken kabin içindekiler için de konfordan taviz verilmiyor. Örneğin koltuklarda eşi benzeri bulunmayan su minderi sistemi kullanılıyor ve her koltukta yerinden çıkarılıp doldurulabilen su haznesi bulunuyor. Bu haznelere bağlı olan pompalar sayesinde her yolcu için su seviyesi rahatlıkla ayarlanabiliyor. Ön göstergeye yerleştirilen bilgi ekranı sayesinde araç içindeki tüm sistemler görüntülenebiliyor. Bu monitörün altındaki düğmelerle klima ve müzik sistemi kontrol edilirken konsoldaki mouse yardımıyla navigasyon sistemi yönetiliyor. Sıradışı tasarıma sahip olan HCD10 Hellion konsepti için Hyundai mühendisleri, yine güçlü ve sıradışı bir motor kullanmışlar. Araçta bulunan 3.0 litre hacimli doğa dostu V6 common-rail dizel motor (CRDi), 236 PS maksimum güç ve 452 Nm maksimum tork üretiyor. Bu motor, altı kademeli otomatik şanzıman sayesinde yüksek performansını yola aktarıyor. Bu güç, kompakt boyutlara sahip olan 4 tekerlekten çekişli Hellion'un yüksek bir performansa ulaşmasını sağlıyor. Hyundai HCD10'da sayısız güncel ve yeni jenerasyon teknoloji kullanılıyor. ESP (Elektronik Stabilite Kontrolü), elektronik kontrollü şanzıman, kablosuz internet bağlantısı, navigasyon sistemi ve ayarlanabilir hız sabitleyici, bu sistemlerden sadece birkaçını oluşturuyor.

Hyundai HCD10'un teknik özellikleri

Gövde: 2 artı 2 kişilik, 3 kapılı, Dakar Altın Sarısı renkli

Motor: 3.0 litre V6 Common-rail dizel

Şanzıman: Elektronik kontrollü 6 kademeli otomatik

Maksimum güç: 236 PS

Maksimum tork: 452 Nm

Süspansiyon: Tam bağımsız ön ve arka kollar

Lastikler: P275/55 R20

Jantlar: 20 inç alüminyum, 5 kollu ve Teflon kaplı

Uzunluk: 4171 mm

Genişlik: 1890 mm

Yükseklik: 1559 mm

Dingil açıklığı: 2555 mm

İz genişliği: 1542 mm (Ön ve arka)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Erkport, Yalova Limanı’na 8 bin araçlık otomotiv terminali kurdu
"Kamyon ihracatı sert düştü, otomotivde kriz kapıda"
Alman devi ZF, üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdi
Mercedes'ten Gebze'ye lojistik merkez
Financial Times: Çinli markalar limanları otoparkları gibi kullanıyor