HGS'yi doğru yere yapıştır, hızlı geç

Otoyollar ve köprü geçişlerinde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Şubat başından itibaren uygulanmaya başlandı.O tarihten bu yana yaklaşık 1 milyon 900 bin...

Otoyollar ve köprü geçişlerinde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Şubat başından itibaren uygulanmaya başlandı.O tarihten bu yana yaklaşık 1 milyon 900 bin HGS etiket satılırken, günlük ortalama geçiş sayısı 250 bine ulaştı.

Vatandaşların HGS'yi benimsediğini, ancak zaman zaman şikayetler geldiğini ifade eden PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Güçlü, şöyle konuştu:

''HGS etiketlerindeki bakiyeleri yeterli olmasına karşın geçişlerde gişelerin, kaçak geçiş yapar gibi alarm verdiği yönünde şikayetler geliyordu. Bunları incelediğimizde, büyük bir bölümünün vatandaşların, HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmalarından kaynaklandığını tespit ettik. PTT işyerlerimizde ve gişelerde görevli arkadaşlarımız, HGS etiketi alan vatandaşlarımıza, etiketleri araçlarında nereye ve nasıl yapıştırmaları gerektiğini özellikle izah ediyorlar. Bunun yanı sıra bu konuda hazırlattığımız broşürleri HGS etiketi alanlara mutlaka veriyorlar.

Buna rağmen, birçok araçta etiketler tarif edilen yerlere yapıştırılmıyor. Dolayısıyla araç geçiş yaparken okuyucu etiketi görmediği için gişe alarm veriyor. Vatandaşlar da bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu ve araçlarının kaçak geçiş yapmış gibi algılandığını düşünüyorlar. HGS etiketlerinin doğru yere yapıştırılması halinde gişelerin alarm vermesi mümkün değil.''

Bu durumla karşılaşanların hiç bir şekilde mağdur edilmediğini belirten Güçlü, sistemden kaçak geçiş yapmış görünen araçların kontrol edildiğini, etiketlerinde yeterli bakiye varsa otomatik olarak çekildiğini söyledi. Güçlü, bakiyeleri yetersiz olanların cep telefonlarına, 7 gün içerisinde bakiyelerini geçişe yeterli hale getirmeleri için kısa mesaj gönderildiğini, bu süre içerisinde bakiyelerini tamamlamaları halinde hiç bir cezai işlemin uygulanmadığını vurguladı.

ETİKETLER NEREYE YAPIŞTIRILACAK?

PTT Ankara Başmüdürü Güçlü, HGS etiketlerinin yapıştırılacağı yerin araçlara göre değiştiğini söyledi. Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerektiğine işaret eden Güçlü, bazı sürücülerin, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırdığını, bunların yanlış uygulamalar olduğunu ifade etti. Etiketin, dikiz aynası ön cama monteli binek araçlarda, aynanın bağlantı yerinden 5 santimetre, dikiz aynası tavana monteli araçlarda ise 10 santimetre aşağıya ön camın orta bölümüne yapıştırılması gerektiğine dikkati çeken Güçlü, kamyon ve otobüs gibi düz camlı büyük araçlarda ise ön camın alt kısmından 5 santimetre yukarıya yine camın ortasına denk gelecek şekilde yapıştırılması gerektiğini kaydetti.

Güçlü, sürücülerin, gişe geçişlerinde sorunla karşılaşmamaları için HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmaları konusunda uyardı.

KGS'DEN BAKİYE AKTARIMI SÜRÜYOR

Hızlı Geçiş Sistemi'nin yerini aldığı Kartlı Geçiş Sistemi kartlarındaki bakiyelerinin, HGS etiketlerine aktarımının devam ettiğinin altını çizen Güçlü, otoban ve köprü gişelerindeki PTT işyerlerinde Karayolları Genel Müdürlüğü personeli ile PTT personellerinin yan yana hizmet verdiğini ifade etti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diğer Haberler

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
Ruhi Duman, Hakk'ın rahmetine kavuştu
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
En çok ülkeye uçan THY, Guinness dünya rekoru kırdı
Pegasus Hava Yolları’ndan tarihi uçak siparişi
Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
BookingAgora ve Lufthansa arasında iş birliği!