Hıdır Usta global işbirlikleriyle büyüyor

Oyuncu sayısının giderek arttığı ve buna paralel olarak rekabetin kızıştığı Türkiye otomotiv aftermarket pazarında artık ürün yelpazesi kadar, stratejik...

Oyuncu sayısının giderek arttığı ve buna paralel olarak rekabetin kızıştığı Türkiye otomotiv aftermarket pazarında artık ürün yelpazesi kadar, stratejik işbirlikleri de önem taşıyor. Bu noktada ‘global satış organizasyonları’ devreye girerken, şirketler bu yolla hem prestijlerini artırıyor, hem de sektörlerine artı değer katıyor.

Global pazardaki bu eğilime kayıtsız kalmayan Hıdır Usta Motorlu Araçlar da, yine aftermarket pazarında faaliyet gösteren 9 şirketle bir araya gelerek, TATCOM A.Ş.’yi kurdu ve TEMOT INTERNATIONAL’ın hissedarı oldu. “TATCOM A.Ş.’nin 10 üyesi, tüm Türkiye’de toplamda 600’den fazla çalışanı, 1.600’den fazla satış noktasını temsil ediyor” diyen  TATCOM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hıdır Usta Motorlu Araçlar Genel Müdürü Rıza Şahin, üyelerin cirosunun ise 260 milyon Euro’yu aştığına işaret ediyor.

AFTERMARKET PROFESYONELLERİ KULÜBÜ!

TEMOT INTERNATIONAL oluşumu hakkında da bilgi veren Rıza Şahin, organizasyonun dünyanın farklı ülkelerinden toplam 44 hissedarı olduğuna dikkat çekiyor. Bunlardan birinin de TATCOM A.Ş. olduğunu aktaran Şahin, organizasyonu ‘Aftermarket Profesyonelleri Kulübü’ olarak nitelendiriyor. Şahin’in verdiği bilgilere göre TEMOT’un uluslararası hissedarları son bir yılda ortalama yüzde 37 büyüdü. Hissedarlar söz konusu dönemde toplamda 7 milyar Euro ciro üretirken, 25 binden fazla kişiye de istihdam sağladı.

TEMOT’un uluslararası hissedarlarının yüksek iş hacmi ve optimum verimlilik yoluyla sürdürülebilir, kârlı büyümeyi ortak hedef olarak belirlediklerinden söz eden Şahin, böylelikle üyelerin hem ağa değer kattıklarını hem de sektörün gelişiminde rol oynadıklarını anlatıyor.

TEMOT, TİCARİ ARAÇLARA YOĞUNLAŞIYOR

Şahin, TEMOT’un ayrıca Hıdır Usta’nın da uzmanlaştığı alan olan ticari araç yedek parça piyasasındaki etkinliğini de her geçen gün artırdığını vurguluyor. Türkiye’de ticari araçlar yedek parçaları alanında kemikleşmiş bir yapının olduğundan da söz eden Şahin, “Belki de yeni oyuncuların en az girdiği sektörlerden biriyiz” diyor.

Türkiye ticari araçlar sektöründeki mevcut potansiyelin yedek parça pazarını da büyüttüğünü ifade eden Şahin şu bilgileri veriyor: “Ticari araçlar sektörünü kendi içinde ikiye ayırmak gerekiyor. Türkiye’de 4.5 milyon adet düzeyinde ticari araç parkuru var. Hıdır Usta olarak bizim yoğunlaştığımız alan ise kamyon ve otobüs pazarı. Kamyon pazarı 800 bin adet, otobüs pazarı ise 250 bin adet düzeyinde. Bunların yanısıra 400 bine yakın midibüs ve 3 milyona yakın da kamyonet pazarı var.

Bu konservatif yapıya yedek parça açısından baktığımızda ancak deneyimli şirketlerin ayakta kaldığını söyleyebiliriz. Büyüyen ticari araçlar pazarının aftermarket piyasasını da büyüteceği ortada. Bu duruma TATCOM cephesinden de bir örnek verebiliriz. TATCOM’un 10 üyesi daha öncede ifade ettiğim üzere 260 milyon Euro ciroyu temsil ediyor. Bu rakamın 160-170 milyon Euro’sunun ağır vasıta yedek parçasından geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu
UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha