Hindistan'ında artık uçak gemisi var

Hindistan kendi üretimi uçak gemisini  tanıtarak ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya'dan sonra kendi uçak gemisini üretebilen 5. ülke oldu. Güney eyaletlerinden...

Hindistan kendi üretimi uçak gemisini  tanıtarak ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya'dan sonra kendi uçak gemisini üretebilen 5. ülke oldu. Güney eyaletlerinden Kerala'daki Cochin limanında üretilen INS Vikrant isimli 37 bin 500 ton ağırlığındaki savaş uçağı taşıyıcısı gemi, 2016 yılında tamamen hazır olunca deneme çalışmalarına başlayacak. Gemi anca 2018'de tamamen Hint deniz kuvvetlerine teslim edilebilecek.

260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olan gemi tamamen Hindistan devleti girişimi olan bir demir-çelik şirketi tarafından dizayn edilip üretildi. Hindistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Koramiral R.K. Dhowan, geminin yapımı ile alakalı "parlak bir zafer" ifadesini kullandı. Hindistan ordusu daha önce de Rusya'dan bir uçak gemisi satın alarak uçak gemisi olan ordular listesine girmişti.

Yapımının ilk aşaması tamamlanan 260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki geminin 2018'de donanmaya dahil edilmesi planlanıyor.

Hindistan Savunma Bakanı A. K. Antony, Hindistan'ın kendini savunmak için güçlü bir donanmaya ihtiyaç duyduğunu ve ilerde de donanmanın kapasitesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ülkenin güneydoğusundaki Kerala eyaletinin Koçi tersanesinde üretilen 260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki geminin eksikliklerinin giderilmesinin ve test aşaması tamamlanarak faaliyete geçmesinin 2018'i bulacağı tahmin ediliyor.

Son yıllarda askeri varlığını artırma çabalarıyla öne çıkan Hindistan, cumartesi günü de yerli malı ilk nükleer denizaltı reaktörünü faaliyete geçirdiğini duyurmuştu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti