Hitit, yolculardan sonra kargoları da teknolojiyle buluşturuyor

Hitit’in kargo yazılım çözümü olan Crane CGO – (Rezervasyon & Kargo Hizmetleri) çözümünü kullanmaya başlayan Myanmar Havayolları MAI, manuel olarak yürüttüğü tüm kargo süreçlerini dijital platforma taşıdı.

Yolcu hizmetleri teknoloji çözümleri alanında dünyanın en büyük hizmet sağlayıcılarından olan Hitit, aynı başarısını kargo alanında da genişletmeye devam ediyor. Myanmar’ın en büyük özel havayolu şirketi olan Myanmar Uluslararası Havayolları (Myanmar Airways International – MAI) Hitit ile olan iş birliğini genişleterek, kargo alanında da hizmet almaya başladı. Nisan 2021’den bu yana tarifeli seferlerinin tüm operasyonlarını Crane yazılımları ile yürüten MAI, Hitit’le birlikte başlattığı dijitalleşme sürecine kargo operasyonlarını da dahil etti.

MAI’yi kargo süreçlerinde manuellikten kurtararak; havayoluna hız ve çeviklik kazandırdıklarını belirten Hitit’in Ulaştırma Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Lise, bu sayede yakın gelecekte kargo operasyonları açısından da MAI’nin karlı bir konuma ulaşacağını belirtti. Lise, “2019 yılının son çeyreğinde geliştirmesine başladığımız kargo çözümümüz, Crane ailesinin önemli bir üyesi haline geldi. Hava kargo operasyonları için en kapsamlı ve eksiksiz çözümü sunabilme amacıyla çıktığımız yolda, havayolları şirketlerinin ulusal ve uluslararası ölçekteki kargo operasyonları için çözümler ürettik. Kargonun kabulünden nihai teslimatına kadar hava kargo taşımacılığının tüm süreçlerine dokunan çözümlerimiz ile uçtan uca bir teknoloji sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Atilla Lise: Pandemi, kargo taşımacılığının önemini ortaya çıkardı

Pandeminin havayolu taşımacılığında önemli bir kırılma noktası olduğuna işaret eden Lise, şöyle devam etti: “Havayolu şirketleri yolcu kısıtlaması nedeniyle iş modellerini çeşitlendirerek, operasyonel sürekliliği sağlamanın ne kadar önemli olduğunu gördü. Bu noktada Hitit olarak havayollarına iki farklı olanak sağladık. Bunlardan ilki halihazırda kargo operasyonu yapan şirketlerin manuel olarak sürdürdükleri süreçleri teknoloji ile buluşturmak; ikincisi ise, daha önce sadece yolcu uçuran havayollarına yeni bir operasyonunun kapılarını açmaktı. Burada da çok hızlı yol alarak hem şirket büyümesine katkıda bulunduk hem de partnerlerimizi büyüttük. Post-pandemi sürecinde havayollarını, artık sektörün gerçekten ihtiyaç duyduğu teknoloji ile buluşturmaya devam edeceğiz.”

Taner Kumar: Hitit ile iş ortaklığımızın kapsamını genişletmek büyümeyi hızlandıracak

MAI’nin Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tanes Kumar, Hitit’in kargo çözümleri hakkında şunları söyledi: “MAI olarak Hitit’in kargo çözümü olan Crane.CGO’yu sistemlerimize entegre ederek, Hitit ile iş ortaklığımızın kapsamını genişlettik MAI olarak pazarda daha etkin ve aktif olabilmek için dijital çözümlere odaklanmayı önemsiyoruz. Sektördeki zorluklara karşın, altı ay gibi kısa bir sürede başarılı bir entegrasyon süreci sonrası, kargo operasyonumuza başladığımız için çok mutluyuz. Crane.CGO’nun iş süreçlerimizi uçtan uca kapsayarak ve kargo operasyonumuzun fonksiyonunu etkinleştirerek, müşteri servisimizi geliştireceğine ve böylelikle büyümemizi ivmelendireceğine inanıyorum. Pandemi sonrası dönemde, kargo alanına yatırım yapmaya yönelik ciddi planlarımız vardı. Hitit’in kargo çözümünün, son derece rekabetçi olan hava kargo sektöründe MAI’nin büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Esas Holding Pegasus’ta hisse sattı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Turkish Cargo, Asya-Pasifik uçuş ağını genişletiyor
Corendon Airlines, geleceğin kaptan pilotlarını yetiştiriyor
Sabiha Gökçen Havalimanı yapay zeka tabanlı dijital asistan SAVVy’i tanıttı