Horoz Lojistik'ten e-ticarete entegre hizmetler

80. yılına yaklaşan Horoz Lojistik bugün iş ortakları, tedarikçisi ve müşterisine kadar olan süreçte entegre lojistik hizmetler sunarak beraber çalışmış olduğu şirketlerin rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefleyen bir pozisyonda

“E-ticaretin yükselişe geçmiş olduğu son yedi yıl içinde bilhassa ağır ve hacimli yapıt lojistiğinde önder olan şirketimiz, iş ortaklarımıza ve tüketicilere yönelik teknolojik yatırımlara verdiği önceliğe devam ediyor.

Bu alanda hayata geçirdiğimiz projelerden biri Rota optimizasyonu: Bu uygulama ile rekabetin ağır yaşandığı ve tüketicilerin bilgiye ve esere süratli ulaşmak istediği yeni bir lojistik yaşamına gidiyoruz. Buraya meydana getirilen birçok yatırım var. Horoz Lojistik olarak tüketiciye dokunan noktada bu talepleri karşılamak ismine vatanımızda ‘last mile delivery’ mevzusundaki en zahmetli alanlardan adres doğrulama sistemlerine ve tüketicilerimize verilen taahhütlere uymak ismine teslimat planlama sistemleri yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda entegrasyonlar ile mesela XY Mescidi gerisi suretiyle girilen bir teslimat adresini kurduğumuz sistemlerle pozisyon bilgisine dönüştürüp bunu karar takviye sistemleri planlayarak teslimat araçlarına rotalayan, teslimat vakitlerini şimdiki trafik dataları ile tahminleyen ve IVN ile tüketicilere robotik süreç bilgilendirmesi meydana getiren mekanik zekaya çevirdik. Türkiye’nin 70 binden fazla mahallesini sistem içinde dağıtım alanlarına ayırıp bunlar için anlık sorgulamanın yapılabileceği, GoogleMaps ve Yandex haritalar ile adreslere gidilebilen, bu sürecin tüketici tarafınca anlık izlenebildiği HoRute ile suni zekayla çalışan bir altyapı kurduk. Böylelikle konutlarında yapıt bekleyen tüketicilerimizin süreçleri anlık izleyebilmesi yardımıyla, zaman planlamalarına büyük katkı sağlıyoruz. Tıpkı vakitte tüm taraflar için mühim yük oluşturan çoklu ve karmaşık informasyon trafiğinin de önüne geçmiş olduk.

Lojistik Bölümünde Birinci Uçtan Uca Dijital Sözleşme İdaresi: Horoz Cüzdan

Bir diğeri projemiz ise, KOBİ’lere yönelik olan Horoz Cüzdan. E-ticaretteki gelişme ile yalnızca platformlara değil birebir vakitte pazar yerlerindeki binlerce KOBİ’ye hizmet verdiğimiz için süreçleri daha gerçek yönetebilmek ismine lojistik bölümünde birinci uçtan uca dijital sözleşme idaresini Horoz Cüzdan ile 2019 senesinde hayata geçirdik. Sistem hiçbir fark gözetmeden, hizmet almak isteyenleri e-ticarette hacimli yapıt satacak yetkinliğe kavuşturan bir düzenek ile çalışıyor. İçeriğinde online talep, e-kontrat, dijital kimlik doğrulama, kredi kartı ile taksitli ödeme suretiyle süratli ve ergonomik tahliller barındıran Horoz Cüzdan ile gelecekte dijital paralar ile de ödeme almayı planlıyoruz.

‘Yatırımda Sürat Kesmeyeceğiz’

Horoz Lojistik senelerdir sürdürdüğü teknolojiye yönelik yatırımlarına 2022’de de sürat kesmeden devam edecek. Bilhassa artan e-ticaret sevkiyatlarındaki yükselişleri karşılayacak, neredeyse tam otomasyonla yönetilen depo yönetim yazılımı ile entegre çalışan SCADA dayanaklı yeni jenerasyon bir depoyu Nisan 2021 prestijiyle devreye aldık. Tekli/çoklu sipariş olarak düşünüldüğünde, günde 50 bin siparişi çarçabuk yönetebilecek teknolojik tasarım ve yerleşim know-how’ı yüzde 100 Horoz Lojistik’e ilişkin bir yapı kuruldu. Bu yapı içinde öne çıkan en kıymetli kısım, depoda verimliliği artıran, sipariş hazırlamada kapasiteyi 3-4 kat artıran ve büsbütün Horoz’un ARGE’si içinde geliştirilen batch toplama ve pre-sorting kurgusu oldu. Bu kurguyu dayanaklar özellikte otomatik paketleme makineleri, kargo konveyör sınırları, boş kasa çizgileri, otomatik asansörler, yeni paketleme ekranları, otomatik barkodlama ve barkod okuma sistemleri de yapıya ilave edilerek kesimdeki büyük ölçekli e-ticaret firmalarının gereksinimlerine tek elden cevap verecek bir kapasite yaratıldı. Mesela tekli yapıt siparişinde kapasite günde 250 bin siparişi yönetmeye, paketlemeye müsaade veriyor. Bu sayede e-ticaret bölümünün dönemsel olarak siparişlerinin arttığı bilhassa anneler günü, sevgililer günü, kara cuma, yılbaşı, okula dönüş suretiyle hususi günlerdeki ölçek artışı artık korkulacak bir durum olmaktan çıktı. Yatırımı meydana getirilen bu konveyör takviyeli otomasyon sistemi ile sipariş ayrıştırma ve paketleme otomatize edilerek müşterilerin rekabetinde kıymetli bir avantaj noktası haline getirildi.

Pandemi ile inanılmaz bir yükseliş trendine giren e-ticaret bölümünde etkinlik gösteren şirket sayılarının artışı devam etmektedir. Ikimiz de bu alandaki yatırımlarımıza devam ederek firmalara lojistiğin ötesine geçip bilhassa e-ticaret alanında teknoloji ağır platform hizmetleri sağlayacağız.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı