İ.Ü'den Ulaştırma ve Lojistiğe Destek

Fakültenin, öğrencilerin mezuniyet sonrasında iş bulma kaygılarını minimize edeceğini belirten İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş, "Sektörün nitelikli ve kaliteli eleman ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş, 2023 hedefleri doğrultusunda büyüme projesi içerisinde lojistik sektörünün önemli olduğunun 3. havalimanı ve 3. otoyol projeleri gibi yatırımlarla görüldüğünü belirterek, fakülte olarak sektörün eleman ihtiyacını karşılayarak lojistiğe destek olacaklarını bildirdi.

İÜ'den yapılan açıklamaya göre, 1999'dan bu yana öğretim faaliyetlerini sürdüren Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulunun, 5 Haziran 2015'ten itibaren aynı isimle fakülte olarak hizmet verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Okumuş, Türkiye'de bu alanda kurulmuş ilk fakülte olmanın önemini vurgulayarak, bunun devamını sağlayabilecek nitelikte faaliyetleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını, "Journ of Transportinail and Logistics" isimli fakülte dergisini hayata geçireceklerini kaydetti.

Derginin hem sektör, hem de akademik dünya açısından önemli olduğunu ifade eden Okumuş, sektörün ve akademik dünyanın ihtiyaçlarını ele alarak derslerin içerikleri, yeniden planlanması ve müfredatların hazırlanması konusunda oluşturulacak komisyonlarla eğitim programı hazırlamak için çalıştıklarını dile getirdi.

Abdullah Okumuş, ulaştırma ve lojistik sektörünün hızla geliştiğini belirterek, öğretim üyelerini, piyasada yer alan bir takım projeler içerisinde yer almaları, katkılar sunmaları ve sektörle iş birliği yapmaları için teşvik ettiklerini ifade etti.

Asya ve Avrupa arasında tüm lojistik faaliyetlerinin gerçekleştiği bir köprü ve geçiş yolu olmasının Türkiye'nin konumunu çok daha önemli hale getirdiğini belirten Okumuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2023 hedefleri doğrultusunda büyüme projesi içerisinde lojistik sektörünün önemli olduğunu yapılan yatırımlarla ve projelerle görmekteyiz. Özellikle 3. havalimanı ve 3. otoyol projelerinin hayata geçirilmesi bunun en güzel örneği. Ülkemiz lojistik köylerinin ve dünyayla entegre bir şekilde taşımacılık alanının oluşturulması için yatırımları devam ediyor. Dünyada gelirin paylaşım açısından baktığımızda özellikle hizmetler sektöründe de lojistiğin ağırlığı ehemmiyetli bir halde geleceğe açıktır. Bu bağlamda tabii ki üniversitenin en önemli görevi de sektörün ve lojistiğin gelişmesi, ülke ekonomisine katkı yapmak açısından, nitelikli, kaliteli öğrencilerin yetiştirilmesi için çaba harcamaktır. Biz de İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumda faaliyet gösteren bir fakülte olarak eğitim açısından da öncü olma konusundaki misyonumuza devam etmek istiyoruz."

Fakültenin, öğrencilerin mezuniyet sonrasında iş bulma kaygılarını da minimize edeceğini belirten Okumuş, "Hem sektörün nitelikli ve kaliteli eleman ihtiyacını karşılayacağız hem de ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için lojistiğe verdiği öneme destek sağlamış olacağız. Fakültemiz İRO olarak adlandırılan uluslararası akreditasyona sahip. Öğrencilerimize ulaştırma ve lojistik fakültesini gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim." ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

UND, kadın profesyonel Tır sürücüsü adaylarını bekliyor
Lojistik konjonktürde maliyet ve insan kaynağı kalitesi öne çıkacak
Lojistik sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 11,2’ye yükseldi
UND'den İran'a çağrı:Türk araçlarını zorlayan uygulamaları kaldırın!
Diginak.com, LojiPay’e yatırım yaptı