İlk yerli uçak ne zaman uçacak?

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın üreteceği ve Türkkuşu adı verilecek ilk yerli eğitim ve ulaştırma uçaklarının, insanların...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın üreteceği ve Türkkuşu adı verilecek ilk yerli eğitim ve ulaştırma uçaklarının, insanların özel pilotluk eğitimi (PPL) aldıktan sonra kullanacağı, ailesiyle birlikte uçacağı, 2 veya 4 kişilik olacağını belirterek, "Hedefimiz 2014 yazında bu uçakları uçurmak. Tasarımı, çizimleri hazır. Ancak uluslararası standartlarda bu uçağın mutlaka sertifikasyonları gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar da yeterli değil, ülkemizde uçağımızın üretilmesini isteriz. Ülkemizde çok önemli kuruluşlar var, TAİ, TEİ, Havelsan, Aselsan gibi. Ülkemizin kaynaklarının hepsini THK öncülüğünde birleştirerek hava araçlarının üretilmesi bizim tarafımızdan da hedefleniyor. Bunun için bütün imkanları kullanarak bunu yapacağız. Ülkemizde çok güçlü bir Hükümet var. 2023'e kadar hava araçlarının üretilmesi konusunda da ülke büyük bir gayret içerisinde. Özellikle Ulaştırma Bakanlığı'nın bu konuda güzel çalışmaları var. Biz de bu çalışmaların içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

"Türk sanayisinin imkanlarından yararlanacağız"

THK'nın uçak fabrikasını kurduğunu hatırlatan Yıldırım, üretecekleri ilk yerli uçağın isminin belirlenmesi için anket yaptıklarını ve "Türkkuşu" ismine karar verildiğini anlattı.

Uçağı üretirken Türkiye'nin sanayisinin imkan ve kabiliyetlerinden yararlanacaklarını belirten Yıldırım, ülkede önemli uçak parçalarının üretildiğine işaret etti. Yıldırım, şunları kaydetti:

''Üreteceğimiz uçaklar, insanların özel pilotluk eğitimi aldıktan sonra kullanacağı, ailesiyle birlikte uçacağı, 2 veya 4 kişilik uçaklar olacak. Hedefimiz 2014 yazında bu uçakları uçurmak. Tasarımı, çizimleri hazır. Ancak uluslararası standartlarda bu uçağın mutlaka sertifikasyonları gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor. İlk defa Türkiye'de uçak üretilecek. Buna da sertifikasyon konusunda Türk havacılık sektörü tam hazır değil. İnşallah sertifikasyon konusunda sorun yaşamazsak bu işi başaracağımıza inanıyoruz.''

LOJİPORT 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

En çok ülkeye uçan THY, Guinness dünya rekoru kırdı
Pegasus Hava Yolları’ndan tarihi uçak siparişi
BookingAgora ve Lufthansa arasında iş birliği!
SunExpress, 2025 Yılında Birleşik Krallık’ta Büyüyor
Hava taşımacılığı geliri 1 trilyon doları, yolcu sayısı da 5.2 milyarı aşacak