İmzalar atıldı: Katar yükleri artık Safiport'tan gidecek

Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt konteyner hattı kuruluyor. Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt deniz nakliyatı seferleri düzenlenmesine ilişkin anlaşmada imzalar İzmir Sanayi Odası'nda atıldı.

Katar tarafından Charlotte Trading and Contracting Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Hamad bin Thamer J. M. Al Thani ile Türkiye tarafından Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Safi, Katar’ın Doha Hamad Limanı ile Türkiye’nin Safiport Derince Limanı arasında karşılıklı olarak konteyner, dökme ve genel kargo yükleri için direkt deniz nakliyatı seferleri başlatılması konusunda dün gerçekleşen anlaşmada, bugün imzalar atıldı.

Türk ve Katar şirketleri arasında İzmir'de gerçekleşen ikili görüşmelerde, özellikle gıda sektöründe bazı firmaların anlaşmaya vardığı, Kocaeli Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında karşılıklı ticari gemi seferlerinin başlatılması için de mutabakata gidileceği belirtilmişti.

Katar ile ticaretin kolaylaştırılması amacı ile yapılan toplantı sonrasında işbirliği için, İzmir Sanayi Odası’nda imzalar atıldı. Böylece, Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt deniz nakliyatı seferleri düzenlenmesine ilişkin anlaşma sağlanmış oldu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Türk boğazlarından 20 yılda 2 milyon gemi geçti
DFDS, Martaş Limanı’ndan Trieste’ye yeni bir hat açtı
Deniz navlunları düşüşte; Noel de çare olamadı
Özata Denizcilik, 2 milyon dolarlık onarım işi aldı
MEDKON, 5 konteyner gemisi birden aldı