Bozkurt, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nun (TTSO) organize edilen 'Girişimcilerle Yükselen Trabzon' etkinliği kapsamında TTSO Salonu'nda düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, özellikle 2003 yılından itibaren ekonomik göstergelerde iyiye giden figürler olduğunu ifade etti. Eskiden hep yüksek enflasyon ve yüksek döviz kurlarının olduğu dönemler yaşandığını hatırlatan Bozkurt, "Birkaç yılda bir yaşadığımız devalüasyonlar, sabah sürprizlerle uyandığımız sahnelere alışmıştık. Bunlar açısından baktığımızda iyi bir fotoğraf seyrine doğru gidiyoruz, ama bir tek şey bizi gerçekten çok ciddi anlamda yoruyor; işsizlik. Hatta 2006'lı yıllarda yüzde 6'lara çıkan işsizlik bizim için kabul edilebilir, yönetilebilir seviyedeydi. Ama bugün yüzde 14'lere çıkan bir işsizlikten söz ediyoruz. Yetkililer önümüzdeki iki yılda da bu oranın düşme ihtimalinin zor olduğunu söylüyor." diye konuştu.
Girişimcilik ruhunu her yere taşımak gerektiğinin altını çizen Bozkurt, girişimcilik ruhundan vazgeçmenin dünyayı çıkmaza götüreceğini dile getirdi. Yüksek işsizlik oranının ülkenin büyümesine olumsuz etkileri olacağından hızlı çözümlenmesi gerektiğini anlatan Bozkurt, "Türkiye'yi bir yirmi yıl öncesiyle kıyasladığınızda 15-20 üniversite varken bugün hemen her şehirde bir üniversite var. Buralardan mezun olan insanların istihdam edileceği işletmeler yaratmak girişimcilik ruhuyla mümkün olur. Herkesin devlet memuru olma şansı yok. Eğer işletmeler, firmalar olmasa istihdam da sağlanamayacaktır. Bu yüzden girişimcilik bizim için önemlidir." dedi.
Girişimci ruhun söylemle değil, uygulamayla da desteklenmesi gerektiğine değinen Bozkurt, girişimci ve yatırımcının önüne gerersiz bürokratik engeller çıkartılmaması gerektiğine dikkat çekti. Bir girişime karar verirken önce bir amaç belirlemek gerektiğinin altını çizen Bozkurt, Türkiye'de bu noktada ciddi bir kültürel erozyon yaşandığına işaret etti. Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Temel sıkıntımız biraz da bu kültürden geliyor. Magazin kültürü bizim sağlıklı bakmamızı engelliyor. Herkes televizyonda gördüğü gibi olmak istiyor. Bizim bu yüzden meslek okullarına ihtiyacımız var. Meslek okullarını özendirici faaliyetlere ihtiyacımız var. Herkes bir uçakta pilot olabilir mi?"
LOJİPORT