İstanbul Boğazı'na 8 yeni tekne park geliyor

İstanbul’a deniz kenti kimliğini yeniden kazandırmak ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla hayata geçirilen İstinye ve Tarabya’daki Tekne Park Projesi’ne...

İstanbul’a deniz kenti kimliğini yeniden kazandırmak ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla hayata geçirilen İstinye ve Tarabya’daki Tekne Park Projesi’ne yenileri ekleniyor.

İstanbul’a deniz kenti kimliğini yeniden kazandırmak ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla  hayata geçirilen İstinye ve Tarabya’daki Tekne Park Projesi’ne yenileri ekleniyor.

Boğaz kıyılarındaki düzensizliği önlemek ve Boğaz’ı halka açmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İstinye ile Tarabya’da uygulamaya başlanan  “Tekne Park” projesinin devamı geliyor.

Otoparkçılık alanındaki başarısını denizcilik sektöründe de sürdüren İSPARK, İstinye ve Tarabya’dan sonra İstanbul Boğaz’ına 8 yeni tekne park daha kazandıracak.

Deniz taşıtlarının düzensiz park edilmesine modern çözüm üretmek amacıyla İstinye’de 180, Tarabya koyunda 208 olmak üzere toplam 388 yat kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için harekete geçti. İSPARK, İstanbul Boğazı’na 8 yeni tekne park daha kazandırmak için fizibilite çalışmalarına başladı.

İlk etapta Bebek, Kuruçeşme ve Paşabahçe’ye yapılması planlanan tekne parkların ardından Yeniköy, Çubuklu,Arnavutköy, Kanlıca ve Kandilli ’ye de yapılacak. Çevre dostu, portatif, istenildiğinde taşınabilen Tekne Park projelerinin faaliyete geçmesiyle İstanbul Boğazı’nda yaklaşık 5 bin yat ve teknenin parklandırılması hedefleniyor.

İstanbul’a deniz kenti kimliğini kazandırmak ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla tekne park projelerinin devam edeceğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “ İstanbulluların desteği ile İstinye ve Tarabya tekne parklarını Eylül’de hizmete açtık. Boğaz’da uygun noktalarda yeni tekne parklar yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Akdeniz’de başarı ile uygulanan tekne park sistemini kent genelinde yaygınlaştıracağız.” dedi.

İSPARK tarafından işletilecek tekne parklarda; ofis hizmetleri (genel enformasyon hizmeti, meteoroloji bilgileri, haberleşme vb) , genel hizmetler (su, elektrik, duş vb) ve güvenlik hizmetleri sunulacak. Tekne parklardan kısa süreli bağlamak isteyen tekne sahipleri yararlanabileceği gibi haftalık, aylık ve yıllık abonelik hizmeti de verilecek. 10-30 metre arasındaki orta ve büyük tekneler İstinye'de, 16 metreye kadar olan tekneler ise Tarabya'da bağlanabilecek.

Öte yandan geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından İstinye ve Tarabya’da açılan  ve yüzer iskele niteliğindeki tekneparklara ilgi gün geçtikçe artıyor. İstinye koyunda 180, Tarabya koyunda 208 olmak üzere toplam 388 yat kapasitesi bulunan teknepark için yapılan başvuru sayısı 900’e ulaştı. Çoğunluğu küçük ve orta boy özel yat sahiplerinin oluşturduğu başvurular İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilmeye alındı. Belediye yetkilileri teknelerin başvuru sıralarına göre park alanına alınmaya başlandığını açıkladı. Halen her iki parkta yaklaşık 100 adet teknenin bağlı bulunduğunu aktaran yetkililer değerlendirmeler sonucu aşamalı olarak teknelerin  parklara alınacağını bildirdi.

www.lojiport.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Aygaz, 59 milyon dolara LPG gemisi aldı
Danimarkalı XO Shipping'in dümenine Türk CEO geçti
İskenderun Limakport'tan İsrail'e 9 sefer yapılmış
Aliağa limanları, hız kesmeden büyümeyi sürdürüyor
Pendik’te gemi yangını: İki işçi hayatını kaybetti