İtalya Büyükelçisi, Pirelli'nin İzmit fabrikasını ziyaret etti

İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Türkiye’de 60 yılı aşan üretim geçmişi ile ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan lastik devi Pirelli Otomobil Lastikleri’nin “Şampiyonların Fabrikası” olarak bilinen İzmit fabrikasını ziyaret etti.

İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, 3 Ekim Perşembe günü Türkiye’de ilk yerli lastiğin üretimini gerçekleştiren ‘Şampiyonların Fabrikası’ olarak bilinen Pirelli’nin İzmit fabrikasına ziyarette bulundu.

Büyükelçi Giorgio Marrapodi’yi, İzmit’te bulunan fabrikada Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini ağırladı. Gerçekleştirilen fabrika ziyareti kapsamında, Büyükelçi Giorgio Marrapodi, Pirelli’nin Türkiye’deki faaliyetleri ve motor sporlarındaki köklü deneyimleri hakkında bilgi alırken üretim süreçleri ve güvenlik önlemlerini de yakından inceledi.

Büyükelçi Giorgio Marrapodi’ye, Dünya’da ve Türkiye’de Pirelli’nin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Büyükelçi, Pirelli’nin sürdürülebilirlik hedefleri ve öncelikleri konusunda da bilgilendirildi. Pirelli Fabrika Müdürü M. Atilla Gidergi, Büyükelçi Giorgio Marrapodi’ye Pirelli’nin motor sporları lastiklerinin üretim süreçlerinden ve prestijli otomobil markaları için özel olarak üretilen terzi işi lastikler hakkında önemli detaylar aktardı. Büyükelçi Marrapodi, Pirelli Türkiye fabrikasının dünyanın en prestijli yarışlarının %80’ine motor sporları lastikleri üretiyor olmasını takdir ile karşılarken, Pirelli’nin Tübitak ile gerçekleştirdiği projeler, üniversitelerle yapılan iş birlikleri ve patentli projeleri hakkında detayları dinledi.

Ziyaret kapsamında İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, “Türkiye'de uzun yıllardır faaliyet gösteren Pirelli'nin, global motor sporları arenasında önemli bir yere sahip olan İzmit fabrikasını ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Pirelli’nin, sürdürülebilirlik odaklı projelerinden gerçekleştirdiği iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede yaptığı çalışmalar, iki ülke arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerin bir göstergesi. Pirelli’nin başarıları ve inovasyonları, İtalya ve Türkiye arasındaki sanayi iş birliğine olan güvenimizi daha da pekiştiriyor. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında Pirelli Türkiye ailesine bugüne kadar gösterdikleri çabalar için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Büyükelçi Giorgio Marrapodi’ye, Pirelli Sağlık, Güvenlik ve Çevre Müdürü Ömer Değirmenci tarafından Pirelli’nin SGÇ politikasını ortaya koyan sağlık, güvenlik ve çevre yaklaşımı hakkında da yerinde bilgiler verildi. Düzenlenen fabrika gezisinde Büyükelçi Marrapodi’ye Pirelli’nin İzmit fabrikasındaki elektrik kullanımının %100 yenilebilir kaynaklardan sağlandığı aktarıldı. Büyükelçi ve beraberindeki heyet ziyaret sırasında gerekli güvenlik ekipmanlarını da giyerek üretim sahasında incelemelerde bulundular.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lastik-jant Haberleri

Brisa’nın Lassa Maxiways 100S lastikleri, şimdi BMC kamyonlarında
Petlas yeni otobüs lastiklerini iş ortaklarıyla buluşturdu
Prometeon markalı lastikler Avrupa ve Türkiye pazarında sahne alıyor
Pirelli 4 lastik alana 1.500 TL değerinde Shell Pratik Kart hediye ediyor
Goodyear UltraGrip Performance 3, ADAC Test Birincisi Seçildi