İTÜ GİMDER Mentor – Öğrenci Dayanışma Projesi

İTÜ GİMDER; İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ve İTÜ Makina Fakültesi Gemi Mühendisliği mezunları ile birlikte yapılan faaliyetlerle sektöre şekil veren öncü bir dernek olma yolunda ilerliyor.

Kurulduğu günden beri İTÜ GİMDER; İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ve İTÜ Makina Fakültesi Gemi Mühendisliği mezunları ile birlikte yapılan faaliyetlerle “Teknik Üniversite”li olma ruhunu kaybetmeden büyüyerek, sektöre şekil veren öncü bir dernek olma yolunda ilerliyor.

Bu doğrultuda düzenli olarak, etkinlikler, programlar ve planlanan özel günler ile her geçen sene daha fazla İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ve İTÜ Makina Fakültesi Gemi İnşaatı Mühendisliği mezununa ulaşıyor. Mezunlar ile beraber tek çatı altında hareket eden İTÜ GİMDER, bu ruha sahip tüm mezunlarına ve öğrencilere yol gösterici olmayı hedefliyor.

Bu hedefe ulaşma amacı ile İTÜ GİMDER Mentör-Öğrenci Dayanışması Projesi, 07.11.2015 tarihinde mezunlardan Ensar Emin Kaymaz liderliğinde İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi.  Projeden faydalanmak isteyen 72 öğrenci ile yapılan bireysel mülakatlar sayesinde öğrencilerin kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara en uygun mentorun seçilmesi ve tarafların eşleştirilmesi sağlandı.. Mezun olmuş ve yurt dışında çalışmakta olup projeye destek vermek isteyen mezunlar içinse, uzaktan bağlantı yoluyla mentor öğrenci eşleşmesi sağlandı. Eşleştirme neticesinde mezunların çalışma yoğunluğu da göz önüne alınarak, görüşme saatleri oluşturuldu. Ayrıca mezunlardan Sanver Gözen ile öğrenciler arasında sektör ve iş bulma imkanları konusunda bir sohbet gerçekleştirildi.

Bu seneki gerçekleşen projenin, bir öncekinden en büyük farkı ise, mentor olmak isteyen mezun sayısının başvurmuş olan öğrenci sayısından fazla olmasıdır. Bu da, İTÜ GİMDER’in mentörlük projesinin artık dernek bünyesinden çıkarak mezunları tarafından sahiplenilmiş olan önemli bir etkinlik haline geldiğini gösteriyor.

Projenin sonraki ayağında ise eşleşen mentor-öğrenci görüşmeleri düzenli olarak devam edip, öğrencilerin mesleki gelişimlerine dair deneyimleri not edilecek. En son olarak ise, tüm mentör ve öğrencilerin bir arada oldukları ve süreç boyunca edinilen deneyimlerin taraflarca paylaşıldığı bir platform düzenlenerek, projenin sektöre sağlamış olduğu katma değerin tüm katılımcılarla paylaşılması düşünülüyor.

Proje; İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde okumakta olan öğrencilerin kişisel yönelimlerine karar vermelerinde fikir danışmanlığı yaparak sektördeki gerçek uygulamalarla öğrencileri tanıştırmak ve onların bu sayede kişisel ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda hayata atılmalarına ve doğru kararlarla sektörde ve öğrenim hayatlarında daha başarılı olmalarını amaçlıyor. Bu proje ile, mezun olan ve sektörde etkin çalışmakta olan mühendisler, öğrencilere yönelik mentorluk görevi üstlenmekte ve süreç boyunca istekli bireylerle yeni bakış açıları kazandırarak, bilgilerini tazeleyip, gelecekte birlikte çalışabilecekleri çalışma arkadaşlarını şimdiden seçme şansını vermiş oluyor. Aynı süreçte öğrenciler ise; kendilerinden beklenen görev ve sorumluluk tanımını daha iyi anlayıp, daha gerçekçi hedef belirleyebilmekte, akademik projeleri ve kariyerleri için en doğru eylem planını hazırlayabiliyorlar. Ayrıca sektörel tecrübelere yakından tanıklık etme fırsatı buldukları için daha etkin kararlar alıp, mesleki aidiyetlerini şimdiden geliştirebiliyorlar.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti