Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "İzmir yerli otomobilin üretim yeri olarak güçlü bir seçenek. İzmir’in lojistik avantajlarının, üretim kabiliyetinin ve nitelikli iş gücüne sahip yapısının yerli otomobilin üretiminin hayata geçmesini ve pazarlanmasını da kolaylaştıracağına inanıyorum" dedi. İzmir'in bir yılda 932 milyon dolar ihracat yaparak 66 ili geride bırakan Torbalı ilçesinin Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da yerli otomobil üretecek 'babayiğit'leri üretim için ilçeye davet etti.
İZMİR GÜÇLÜ BİR SEÇENEK
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yerli otomobil üretimi için İzmir’in güçlü bir seçenek olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yerli otomobil üretim çalışmalarını heyecanla karşıladıklarını belirten Prof. Dr. Budak, "Cumhurbaşkanımızın hafta içerisinde açıkladığı üretimi, pazarlaması, markası Türk olan bir yerli otomobil üretme çalışmalarının hayata geçmesini 35 yıldır mühendislik alanında bilgi üreten ve insan kaynağı yetiştiren bir eğitim kurumu olarak büyük heyecanla karşıladık. Ülkemizin, yerli otomobil konusundaki çabalarını gerçeğe dönüştüreceğinden ve bu konuda başarıya ulaşacağımızdan hiç şüphe duymuyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak tüm birikimimiz, bilgi üretme kapasitemiz ve insan kaynağımızla yerli otomobilin hayata geçirilmesinde elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız" diye konuştu.
İZMİR'İN AVANTAJLARI VAR
Budak, "Üniversite olarak AR-GE aşamasından üretimine ve pazarlanmasına kadar bilgi ve deneyim sahibi olduğumuz her alanda tüm gücümüzle yerli otomobilin hayata geçirilmesinde devletimizin ve bu işe soyunan firmalarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
TTO: Babayiğitler bize gelsin
İZMİR'in bir yılda 932 milyon dolar ihracat yaparak 66 ili geride bırakan Torbalı ilçesinin Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yerli otomobil üretecek 'babayiğit'leri üretim için ilçeye davet etti. Türkiye'nin yerli arabasını Anadolu Grubu, BMC Grubu, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding ortak girişim grubu yapacak. 2019'da prototipi hazırlanacak olan arabanın 2021'de piyasada satışının yapılması hedefleniyor. Elektrikli ya da hibrit olacak olan otomobilin üretim aşamasını TOBB koordine edecek, her türlü sıkıntıda devletin desteğine başvurulacak. Mayıs ayında TOBB Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısına olumlu yanıt veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu o günden beri 100'e yakın toplantı düzenlendi ve geçtiğimiz hafta perşembe günü imzalar atıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde atılan imza törenine katılan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, İzmir'in bu yatırımla birlikte harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Olgun, "Bizim otomobil tecrübemiz var. Havaalanına 15 dakika yakınlıkta, liman 40 kilometre uzaklıkta, otoyol, otoban ve demiryolu bağlantımız var. Ayrıca hızlı tren hattımız var. Yerli otomobilin üretilmesi için atılan imzalar bizi heyecanlandırdı. Türkiye'de en uygun yer Torbalı'dır" dedi. (EgeHaber)
LOJİPORT