Jungheinrich, 2020'den bu yana mevcut olan ve 2022 yılında yüzde 21,7'ye çıkarılan hisselerine ek olarak, kurucuların ve Cellcom, Fiege Logistik ve Körber gibi önceki ortak hissedarların sahip olduğu tüm hisseleri satın alıyor. Satın alma işlemi, bu hafta sözleşme imzalandıktan hemen sonra yürürlüğe girdi. Taraflar ise satın alma fiyatının açıklanmaması konusunda anlaştılar.
Magazino, Jungheinrich bünyesinde bağımsız bir şirket olarak büyümesini sürdürecek ve özellikle grubun küresel satış ve servis ağından yararlanacak. Şirket, kurucu ortaklar Frederik Brantner ve Lukas Zanger'in yanı sıra Dr. Moritz Tenorth'un yönetimi altında kalacak.
Magazino'nun devralınması, Jungheinrich için otomasyon uzmanlığını güçlendirmeye yönelik stratejik açıdan önemli bir adım olarak görülüyor. 2014 yılında kurulan Magazino'da yaklaşık 130 kişi çalışıyor ve şirket Avrupa'nın en büyük mobil robot geliştirme ekiplerinden birine sahip. Şirket, lojistik robotların insan-makine karma ortamında da çalışmasına olanak tanıyan güçlü bir teknoloji platformu sunuyor. Sonuç olarak robotlar depoda akıllı bir şekilde gezinebiliyor ve ihtiyaç duyulan nesneleri seçici olarak alıp taşıyabiliyor. Magazino'nun sistemi ve robotları halihazırda çeşitli endüstriyel müşterilerin, çevrimiçi perakendecilerin ve lojistik hizmet sağlayıcılarının depolarında kullanılıyor. Karmaşık lojistik ortamlardaki robotlara yönelik kontrol yazılımı, ilk olarak bu yıl ki LogiMAT intralojistik ticaret fuarında tanıtılan, alçak seviye zeminden zemine palet taşıma yapan Jungheinrich EAEa mobil robot’a (AMR) da zaten entegre edilmiş durumda.
İleriye dönük olarak Magazino'nun yazılım ve geliştirme alanındaki uzmanlığı, Jungheinrich'in ürün geliştirme sürecine daha da yakından entegre edilecek. Magazino bu birleşmeyle, Jungheinrich'in uluslararası satış ve servis ağına erişim kazanacak ve geniş bir intralojistik ürün ve çözüm portföyünün parçası olacak. Ayrıca Magazino markası korunacak ve şirket, harici entegrasyon ortakları ve müşterileriyle çalışmaya devam edecek.
LOJİPORT