Kardeşler Kepçe üretiminin yüzde 80’ini ihracata ayırıyor

Gebze’deki Hasköy Sanayi Sitesi’nde yaptığı kepçeleri Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya gibi dünyanın dört bir tarafına yollayan Kardeşler...

Gebze’deki Hasköy Sanayi Sitesi’nde yaptığı kepçeleri Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya gibi dünyanın dört bir tarafına yollayan Kardeşler Kepçe üretiminin yüzde 80’ini ihracata ayırıyor.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde 1985 yılında kum kepçesi üretimiyle faaliyete başladıklarını daha sonraki dönemlerde sanayideki gelişmelere paralel olarak demir-çelik, çimento, kereste ve gübre fabrikalarını bunlarla birlikte taş ve kömür ocakları, limanlar ve gemicilik sektörünü de çalıştıkları sektörler arasına eklediklerini belirten Kardeşler Kepçe İhracat ve Satış Müdürü Hüseyin Işıkoğlu, Gebze’deki  tesislerine 2003 yılında geldiklerini söyledi. 0,25 m3’ten 50 m3’e kadar değişik hacimlerde kepçeler üretebildiklerini ifade eden Işıkoğlu, yıllık olarak birbirinden değişik hacimlerde yaklaşık 200 kepçe üretebildiklerini söyledi.  Üretimlerinin %80’lik bir kısmını ihracata ayırdıklarını ifade eden Işıkoğlu; Singapur, Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Suriye, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Ukrayna, Güney Afrika, Kolombiya, Arabistan, Kenya, Hindistan, Haiti, Ekvador, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, İran, Yemen, Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya, İspanya, Kanada, Avustralya, Mısır gibi dünyanın değişik yerlerindeki ülkelerle çalıştıklarını söyledi.

Firmanın satış bakımından 2012 yılında beklentilerinin çok üstünde geçtiğini ifade eden Işıkoğlu “ 2013 yılında krizin de etkisiyle işlerimizde bir durgunluk söz konusu fakat imza aşamasına gelmiş olduğumuz projelerle 2012 yılı seviyesini geçeceğimizi düşünüyoruz “ dedi.

Dilovası’na yeni fabrika

Bu sıralar Dilovası’nda yeni bir fabrika kurma çalışmalarının da olduğunu ifade eden Işıkoğlu, “ 2013 yılı sonunda bitecek olan fabrikamızda daha seri ve  şu an ki max. Kepçe kapasitesi olan  50 m3’ü daha yukarı seviyelere taşımak, ayrıca müşterilerimize  mükemmeliyeti yaşatmak adına çalışmalarımızı her geçen gün daha hırslı bir şekilde sürdürüyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Kalite ve Çin pazarı ile rekabet

Sektördeki Çin mallarıyla ilgili de konuşan Işıkoğlu, günümüz itibariyle Çin mallarına göre daha ucuz ve kaliteli ürün imal ettiklerini söyledi. Kalite bakımından Alman firmalarını rakip görürken, fiyat konusunda  Çin firmalarının bu sektördeki en büyük rakipleri olduğunu vurgulayan Işıkoğlu, Alman firmaları kadar kaliteli ve Çin firmaları kadar ucuz ürün yapmalarından dolayı ihracat oranlarının yüksek olduğunu vurguladı. Sektörde herhangi bir Avrupa firmasıyla rekabet ederken sıkıntı yaşamadıklarını,  Çünkü Avrupalı bir firmanın 70 bin Euro’ya sattığı bir ürünü, kendilerinin 30 bin dolara sattığını fakat kalite açısından hiçbir fark bulunmadığını dile getiren Işıkoğlu, bu nedenle öncelikle kendilerinin tercih edildiğini söyledi. Çin firmaları ile rekabet etme konusunda bir sıkıntıları olmadığını da vurgulayan Işıkoğlu, Çin mallarından daha ucuz ve kaliteli ürün yapıp sattıkları için kendilerinin yurtdışı ve yurtiçi piyasasında daha fazla tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Cengiz TEPEBAŞ-LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yan Sanayi Haberleri

İnci Akü, Akümgelsin Garaj Aktiviteleriyle Yolların Enerjisini Yeniliyor
İnci GS Yuasa'dan Yeni Nesil Redresör
Castrol Sanayi Buluşmaları’na Hız Kesmeden Devam
Adaptech teknolojisi ile yenilenen Maximus görücüye çıktı
Hasel; Linde’den sonra Baoli ile dizel forkliftte de iddialı