Koç Holding Şeref Başkanı Sayın Rahmi M. Koç, “Karia ve Sarafin yatlarının uluslararası platformda ödüllendirilmesi beni çok mutlu etti” dedi.
KOÇ Topluluğu’nun tersanesi RMK Marine tarafından inşa edilen 45 metrelik süperyat “Karia” ve 30 metrelik “Sarafin”, Dünya Süperyat Ödül Töreni’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ aldı. Dünya yat sektörünün önde gelen temsilcilerini biraraya getiren ve birbirinden iddialı yatların yarıştığı Dünya Süperyat Ödülleri için Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törende, RMK Marine tarafından inşaa edilen 45 metrelik Karia ve 30 metrelik Sarafin adlı süperyatlar, Jüri Özel Ödülü aldı. Koç Holding Şeref Başkanı Sayın Rahmi Koç, “Bu tür organizasyonlar, Türkiye’de hızla gelişmekte olan yat imalat sektöründeki kalite ve başarıyı, dünyanın önemli broker ve imalatçılarının gözleri önüne seriyor. Büyük özenle tersanemizde inşaa ettiğimiz Karia ve Sarafin yatlarının uluslarası platformda ödüllendirilmesi beni çok mutlu etti” dedi. Dünya Süperyat Ödülleri, uluslararası süperyat sektörünün “Oscar”ı olarak kabul ediliyor. 2010 yılında düzenlenen ödül töreninde de yine RMK Marine yapımı 52 metrelik Nazenin V Jüri Özel Ödülü almıştı. Uluslararası yat sektörünün en önemli buluşma adresi olan Dünya Süperyat Ödül Töreni’ne İstanbul ilk kez ev sahipliği yaptı. Törende tüm dünyadan yat üreticileri, yat sahipleri ve sektör temsilcileri biraraya geldi.
45 metrelik Karia
Ron Holland tasarımı olan ve iç dekorasyonu Design Unlimited tarafından gerçekleştirilen 45 metre uzunluğundaki Karia’da, bütün kullanım alanları maksimum konfor ve rahatlık sunmak hedefiyle tasarlandı. Yatta 4 misafir kamarası, bir VIP odası ile master kamara bulunuyor. Tekne sahibinin kullanım alanı olan özel güvertede 3 banyo, bir giyinme odası ve ayrı bir dinlenme mekanı yer alıyor. Kaptan kabinleri ve köprü arasında yer alan özel geçişler, tekne sahibi ve mürettebatın alanlarını birbirinden ayırıyor. Karia’nın iç tasarımında ‘venge’ kaplama kullanıldı. Bazı mobilyalarda ise bütün kapılarda da kullanılan ceylan derisinin tabaklanmış hali olan ‘parchment’ kullanıldı. İç duvarlarına krem ve kemik tonlarında el dokuması ipek kumaşlar döşenen süper yatın kabinlerindeki banyo taşlarında ‘lime stone’ ve ‘pebble stone’ bulunuyor. Süper yattaki her kabin için özel zemin mermeri ve granit seçildi.
Rüzgar ve performans
Ödül alan diğer tekne Sarafin, Oyster Marine ile RMK Marine arasında 2007 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde üretilen ilk süper yelkenli yat. Dizayn ve malzeme seçimleri Oyster Marine tarafından yapılan yelkenli yatın tüm mobilyalarında birinci kalite ceviz kaplama kullanıldı. İç tasarımında kullanılan ceviz duvarlar arasında ortama ferahlık veren kumaş ve deri paneller yer alıyor. Sarafin’de bir ranzalı, bir tek kişilik mürettebat kamarası, iki çift kişilik misafir kamarası ve tekne sahibinin odası olarak tasarlanan master kamara bulunuyor.
RMK Marine muharip gemi de üretiyor
KOÇ Topluluğu’na 1997 yılında katılarak RMK Marine adını alan firma, Tuzla’da; askeri, ticari gemilerin ve süperyatların tasarımı, inşası, entegrasyonu ve platformların idamesi konularında hizmet sununyor. Uluslararası arenada rekabet gücü yüksek olan firma, Türkiye’deki askeri tersaneler de dahil olmak üzere “AQAP 2110 NATO Tasarım, Geliştirme ve Üretim için Kalite Güvence Gereksinimleri” belgesine sahip iki tersaneden biri. Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olarak dö öne çıkan RMK Marine, Sahil Güvenlik Komutanlığı için yapılan 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ve testlerini sürdürüyor.
Gemiler 2012 yılı içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilecek.
LOJİPORT