Karşılaştırmalı testlerin kazananı Pirelli Cinturato All Season SF3

Her türlü koşulda test edilen Pirelli Cinturato All Season SF3 ıslak zeminlerdeki en güvenli lastik oldu. Testi gerçekleştiren lastik uzmanları hiçbir zayıf nokta tespit etmediklerini açıkladı.

Pirelli Cinturato All Season SF3, Tyre Reviews tarafından halen pazarda bulunan en popüler dört mevsim lastiklerle gerçekleştirilen ve sonuçları Eylül 2024'te yayınlanan karşılaştırmalı testlerde en yüksek puanı aldı. 19 inç ebatlı (235/35 R19) lastikler, bir Volkswagen Golf GTI ile kuru asfalttan karlı zemine kadar çeşitli koşullarda test edildi. Sonuçta Cinturato All Season SF3, test edilen altı lastik arasında en iyi olarak öne çıktı.

Tyre Reviews’un karşılaştırmalı testi

Kuru ve ıslak zeminlerin yanı sıra kar ve buz üzerinde de derinlemesine bir karşılaştırma yapabilmek için referans olarak yaz ve kış lastikleri de teste dahil edildi. Cinturato All Season SF3 tüm testlerde mükemmel performans sergiledi. Islak zeminlerde viraj giriş çıkışlarında kavramasıyla öne çıkan Cinturato All Season SF3 aynı zamanda seçilebilecek en sportif lastik olduğunu kanıtladı. Islak frenleme testlerindeki üstünlüğünü açıkça ortaya koyan Cinturato All Season SF3 ciddi oranda daha kısa durma mesafesiyle diğer markaları geride bıraktı. Pirelli lastiğinin 25,14 metrelik, ikinci sıradaki lastiğin ise 26,6 metrelik frenleme performansı Cinturato All Season SF3’ün ıslak zeminlerdeki optimal güvenlik sağlamak yetkinliğini vurguluyor.

Pirelli Cinturato All Season SF3 ayrıca tüm suda kızaklama testlerinde de birinciliği aldı. Kuru koşullardaki testlerde frenleme performansı ve ön aks kavramasıyla öne çıkan Cinturato aynı zamanda referans olarak kullanılan yaz lastiklerinin performansına da çok yaklaştı. Buz üzerindeki tutuşuyla dikkat çeken Pirelli lastiği ayrıca yapılan hassas müdahalelerde gürültü açısından en iyi seviyelere ulaşarak konforunu da kanıtladı. Cinturato’nun elde ettiği mükemmel dönme direnci sonuçları, daha yüksek yakıt verimliliği ve daha düşük emisyon sağladığını da teyit ediyor. Tyre Reviews testlerinin tam değerlendirmesi ve karşılaştırmalı testlerin sonuçlarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Cinturato All Season SF3

Ağırlıklı olarak sanal modelleme tekniklerinin kullanıldığı Pirelli Ar-Ge merkezinde yürütülen geliştirme sürecinden doğan ve 2024 ilkbaharında tanıtılan Cinturato All Season SF3, Pirelli'nin orta sınıf ve kompakt otomobillere yönelik dört mevsim lastiğinin en güncel versiyonunu temsil ediyor. Sanal modelleme hamur, sırt deseni ve fiziksel gerilimlerin lastiğin geneline dağılımı gibi tüm değişkenlerin paralel olarak analiz edilebilmesini mümkün kılıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lastik-jant Haberleri

Michelin’in Yeni MICHELIN Alpin 7 Serisi Kışa Damga Vuracak
İtalya Büyükelçisi, Pirelli'nin İzmit fabrikasını ziyaret etti
Brisa’nın Lassa Maxiways 100S lastikleri, şimdi BMC kamyonlarında
Petlas yeni otobüs lastiklerini iş ortaklarıyla buluşturdu
Prometeon markalı lastikler Avrupa ve Türkiye pazarında sahne alıyor