Konecranes, Türkiye’deki ürün gamını genişletecek

İmalat ve proses endüstrilerini kapsayan tersane, liman ve terminaller de dahil pek çok farklı iş kolunda verimliliği artırmaya yönelik ekipman ve hizmetler sunan Konecranes, Türkiye pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Konecranes Türkiye’deki ürün ve hizmet gamım genişleterek, piyasanın genelini kapsayacak bir hizmet anlayışı benimseyen firma, yurt geneline yayılmak istiyor. Konecranes Lifting Businesses’in 2014 yılındaki satışlarının yaklaşık 2 milyar euro’yu bulduğu bilgisini veren Konecranes Türkiye Ülke Müdürü Sami Korpela, önümüzdeki dönemde kilit stratejik girişimleri doğrultusunda, endüstriyel internet, gelişen pazarlar serisi ve tekKonecranes gibi yeni ürün ve hizmetleri piyasaya sunacaklarını açıkladı. Konecranes Lifting Businesses'in 50 ülkede, 629 lokasyonda ve 12 bin 100 çalışanıyla hizmet verdiğini kaydeden Konecranes Türkiye Ülke Müdürü Sami Korpela, yeni dönemde Türkiye'ye sundukları ürün ve hizmet gamını mümkün olan her anlamda genişletmek istediklerinin altını çizdi.

MÜHENDİSLİK KONUSUNDA MÜKEMMELİYETÇİ BİR YAKLAŞIM İZLİYORUZ
Korpela, “Son 20 yılda, piyasada belli bir yol kat etmiş olsak da halen daha üstünde durmamız gereken başka alanlar var. Piyasanın genelini kapsayacak şekilde bir hizmet ağı kurarak, gelen taleplerin önemli bir kısmına cevap vermek istiyoruz” dedi. Sami Korpela, “Makineleri daha güvenli ve verimli kılmak adına akıllı ve kendi durumlarından haberdar olacak şekilde tasarlıyoruz. Bu sistemleri network üzerinden birbirlerine bağlayarak anlık izlenebilir olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu. Ayrıca gelişmekte olan pazarlardaki konumlarını güçlendirmek adına ‘orta-segment’ ürünler üzerinde çalıştıklarını belirten Korpela, verimliliği artırmak ve işletme maliyetlerini düşürmek adına iş yapış şekillerini sadeleştirdiklerini ve bilgi sistemlerini modernize ettiklerini kaydetti.
GENİŞLEME ÇALIŞMALARINA ODAKLANDI
Türkiye'de ürün ve fiyatların değişkenlik göstermesi nedeniyle yabancı vinç üreticilerinin, küçük yerel vinç üreticilerinin koyduğu fiyatlarla rekabet etmesi oldukça zor. Konecranes'ın global pazarda gelişen ve büyüyen piyasalarda halihazırda konumlanmış hizmet ağını daha da büyütmek adına çalıştığını söyleyen Sami Korpela, bu stratejileri arasında öncelikli olarak Asya, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu'ya odaklandıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE, GİDEREK DAHA FAZLA YATIRIM ÇEKECEK
Konecranes’ın Türkiye piyasasına ise Finlandiya'dan direkt olarak 1990'ların başından bu yana ürün sattığını ileten Korpela, “Türkiye irtibat ofisini 1994 yılında açtık. Konecranes Ticaret ve Servis isimli şirketin bağlı kuruluşu ise 1999'da kuruldu. Şirket, Türkiye'deki vinç piyasasında uzun sayılabilecek bir süredir varlık gösteriyor ve Türkiye ofisinin özellikle Avrupa'ya yakınlığı nedeniyle tüm grubun çalışmaları için daha da önemli bir hale gelmesi beklenebilir ve gelecekte tahminen giderek daha fazla yatırım çekecek” yorumunu yaptı.
Türkiye'de hizmet verdiği tüm alanlarda operasyon ve faaliyetlerini genişletmeyi hedeflediklerini hatırlatan Sami Korpela, şöyle devam etti: “Bu hedefin altında Türkiye'de henüz kullanılmamış birçok potansiyel yatıyor. Konecranes müşterilerine kaliteli, emniyetli ve güvenilir ürün ve servis sunmayı ilke olarak benimsedi. Özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren Türk firmaları için Konecranes, diğer birçok ülkede ve farklı lokasyonda elde ettiği servis ve ekipman deneyimini Türkiye üzerinden yakın komşu ülkelere de tüm ürün gamı ile birlikte sunabiliyor.”

TÜRKİYE PİYASASINA YENİLİKÇİ ÜRÜN VE SERVİS KONSEPTİ SUNUYORUZ
Yabancı diğer vinç imalatçıları arasında Konecranes’ın Türkiye'de kendi OEM (orijinal malzeme üretimi) düzenine sahip olduğunu ve yerel piyasanın ihtiyaçlarını yakından takip ettiğine dikkat çeken Sami Korpela, “Bilgi birikimimiz ve kullandığımız teknoloji ile Türkiye piyasasına yenilikçi ürün ve servis konsepti sunarak, entegre kaldırma çözümleri geliştiriyor ve sunuyoruz. Konsolide ve rekabetçi Türkiye kaldırma ekipmanları piyasasında rekabete dahil olabilmek için firma, farklı endüstri alanlarındaki müşterilere daha düşük işletme maliyeti, yüksek kaliteli ürün ve etkin servis hizmetini içeren farklı kanallar geliştirdi” şeklinde konuştu.
Konecranes’in halen uyguladığı imalat yapısı içinde tüm vinç komponentlerinin son sistemler ve standartlarla üretildiğini anlatan Sami Korpela, firmanın çelik yapıları Türkiye'de ürettiğini ve burada da dünyanın her yerinde uyguladıkları kalite standartlarını muhafaza ettiklerini bildirdi. Korpela, Konecranes’in Türkiye'de satışa sunulan ürünlerinin hem performans hem de kalite açısından diğer ülkelerde satılan ürünlerim yüzde 100 aynı olduğunu sözlerine ekledi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler